Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 16:52

Αντιφασιστική πορεία στην επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 
Αντιφασιστική πορεία, για την επέτειο του ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, που καλεί σε συμμετοχή τα σωματεία, τους συλλόγους, τις συλλογικότητες, τους μαθητές, τους γονείς…

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 
Αντιφασιστική πορεία, για την επέτειο του ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, που καλεί σε συμμετοχή τα σωματεία, τους συλλόγους, τις συλλογικότητες, τους μαθητές, τους γονείς…

Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία 23ης Μάρτη, μετά τις οκτώ το βράδυ. Στο κάλεσμά της η Αντιφασιστική Κίνηση τονίζει: «Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εν ψυχρώ και προσχεδιασμένη δολοφονία του Κερατσινιώτη αντιφασίστα-μουσικού Παύλου Φύσσα, από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Πριν τη δολοφονία του είχαν προηγηθεί
Καταλήψεις πλατειών ‘μόνο για Έλληνες’ από δήθεν αγανακτισμένους κατοίκους, επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους, προγκρόμ ενάντια σε μετανάστες με ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα, δολοφονίες.
Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Φύσσα, οι ‘διώξεις’ της κυβέρνησης ενάντια στη ναζιστική Χ.Α ούτε μας πείθουν ούτε μας ικανοποιούν!
Διότι είναι η ίδια η κυβέρνηση που μαζί με τα καθεστωτικά ΜΜΕ και την διακριτική ή απροκάλυπτη στήριξη των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και μέρους των λειτουργών της Θέμιδος, επώασε, στήριξε και στηρίχτηκε στην άνοδο του φασισμού.
Δεν είναι όμως άμοιρο ευθυνών και ένα τμήμα της κοινωνίας που παρακολουθεί με αναλγησία τα φασιστικά έκτροπα, λες και δεν την αφορούν, και το χειρότερο ένα σημαντικό ποσοστό εκφράζει την συμπάθειά του στη δράση των φασιστών.
Η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευθύνονται για τα ναυάγια στο Φαρμακονήσι, τη Λαμπεντούζα και σε κάθε άκρη της Μεσογείου.
Η πολιτική που χτίζει μια Ευρώπη-φρούριο για λίγους εκλεκτούς, υψώνοντας φράχτη στον Έβρο, που ενισχύει ακροδεξιά κόμματα στη Γαλλία, την Ουκρανία (Λεπέν, και Δεξιός Τομέας) και αλλού, ευθύνεται για τον θάνατο πολλών ανθρώπων εντός και εκτός των συνόρων της.
Ας μη ξεχνάμε ότι η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμόσει κατά γράμμα τη συμφωνημένη με την τρόικα πολιτική της, διώκει κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας. Ποινικοποιεί τους αγώνες των ναυτεργατών, των απεργών της Χαλυβουργικής, των εκπαιδευτικών, των καθαριστριών, του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, αθωώνει τους φραουλομαφιόζους στη Μανωλάδα, φυλακίζει αγωνιστές, προωθεί φασιστικής έμπνευσης "αναδιάρθωση" των φυλακών και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Όμως το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό κίνημα οργανώνεται και δυναμώνει!
Καλούμε κάθε συλλογικότητα, σωματείο, σύλλογο, την νεολαία, τους μαθητές και τους γονείς τους, τους δασκάλους-καθηγητές, τους μαζικούς, πολιτιστικούς φορείς, τον κάθε Αντιφασίστα να πάρει μέρος στην ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ που διοργανώνουμε την ΠΕΜΠΤΗ 18/9/2014 στις 8μμ από την ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ.
Ο Αλέξης, ο Λουκμάν, ο Μπερκίν και ο Παύλος Φύσσας φωτίζουν τον αγώνα μας ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία!!».