Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 00:00

Φωτοβολταϊκά στο προαύλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 
Νέα σημαντικά έργα πράσινης ενέργειας και εξοικονόμησης πόρων βρίσκονται προ της ένταξης για τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διοικητής των διασυνδεόμενων αυτών νοσηλευτικών μονάδων, Γιώργος Μπέζος…

ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 
Νέα σημαντικά έργα πράσινης ενέργειας και εξοικονόμησης πόρων βρίσκονται προ της ένταξης για τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διοικητής των διασυνδεόμενων αυτών νοσηλευτικών μονάδων, Γιώργος Μπέζος…

Ο διοικητής ανήγγειλε ότι σε 20 ημέρες περίπου αναμένεται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο προαύλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όπως και η υλοποίηση έργου γεωθερμίας, ενώ στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας πρόκειται να εγκατασταθούν στην οροφή ηλιοθερμικά συστήματα όπως αυτά που εγκαταστάθηκαν στην Καλαμάτα. Ο προϋπολογισμός των τριών αυτών έργων ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ και σύμφωνα με τον Γιώργο Μπέζο, η λειτουργία των συστημάτων αυτών θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο από τη μείωση της δαπάνης για την προμήθεια πετρελαίου και για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γιώργος Μπέζος υπογράμμισε ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα έργα που αγγίζουν αθροιστικά τα 20.000.000 ευρώ.
Ανάμεσα στα έργα που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν σύντομα είναι η κατασκευή μονάδας παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης (εγκαθίσταται ο εργολάβος), η προμήθεια εξοπλισμού μηχανοργάνωσης, η προμήθεια νέου εξοπλισμού για τα μαγειρεία, η αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, η βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με τον χρωματισμό του εξωτερικού κελύφους με ψυχρά υλικά, η προσθήκη ορόφου στην Ψυχιατρική Κλινική, η ανακαίνιση-αναβάθμιση του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τα Περιφερειακά Ιατρεία Πεταλιδίου, Βλαχόπουλου και Μεθώνης, η φύλαξη του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η μεταφορά του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας. 
Ο διοικητής του Νοσοκομείου τόνισε για όλα αυτά: «Έχουμε ξαναπεί ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε μέρα και ούτε λεπτό. Καθημερινά καταβάλλουμε μια μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να οδηγήσουμε τα πράγματα μπροστά και να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουμε. Αυτό είναι το χρέος μας και η ευθύνη μας. Και έτσι δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε. Είναι αλήθεια, ότι αυτή την εποχή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα εκατομμυρίων για την Υγεία στη Μεσσηνία. Αυτό δεν προέκυψε από μόνο του. Είναι το αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς. Οι ευκαιρίες χρηματοδότησης δεν παρέχονται συνεχώς. Αλίμονο σε όποιον δεν το γνωρίζει. Για αυτό και εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ. Νοιώθω ικανοποιημένος για τη μέχρι τώρα πορεία αυτών των έργων και περήφανος για τους συνεργάτες μου που κάνουν το Νοσοκομείο μας να προχωρά και να πρωτοπορεί».
Στ.Μ.