Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 00:00

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας καθηγητών την 28η Οκτωβρίου

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας καθηγητών την 28η Οκτωβρίου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου διοργανώνει η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, που καλεί σε συμμετοχή τους καθηγητές…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου διοργανώνει η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, που καλεί σε συμμετοχή τους καθηγητές…

Η διαμαρτυρία διοργανώνεται ενάντια στις πολιτικές και τα μέτρα που διαλύουν την εκπαίδευση και την παιδεία και εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς.
Γράφει η Α’ ΑΛΜΕ στη σχετική ανακοίνωσή της: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 28 Οκτώβρη στις 10.30 το πρωί στον πεζόδρομο της Αριστομένους (μπροστά από την Εθνική τράπεζα).
Όλοι στη συγκέντρωση στο χώρο της παρέλασης.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, τώρα να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή!
Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας άλλαξαν ριζικά τη ζωή. Νέα μέτρα σχεδιάζονται για το μέλλον μας από τη κυβέρνηση και την Ε.Ε., τα οποία διαλύοντας τις εργασιακές κατακτήσεις και το κοινωνικό κράτος, οδηγούν σε εξαθλίωση τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους. Παράλληλα ιδιωτικοποιούν οτιδήποτε είναι κερδοφόρο για το δημόσιο.
Ήρθε η ώρα να δοθεί απάντηση. Να διαδηλώσουμε μαζικά και να βροντοφωνάξουμε: Δεν μπορούμε να ζήσουμε με ψίχουλα. Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα μας.
Η επίθεση αφορά τους πάντες!
Οι μισθοί μας δεν φθάνουν για να βγει ο μήνας, ενώ ετοιμάζουν και νέες μειώσεις. Η φοροεπιδρομή, τα χαράτσια δίνουν και παίρνουν, αποκτώντας μόνιμο χαρακτήρα. Οι νέοι συνάδελφοί μας μόνιμοι ή αναπληρωτές καλούνται να ζήσουν, αυτοί και οι οικογένειες τους με μισθούς πείνας και μάλιστα τις περισσότερες φορές μακριά από το σπίτι τους. 
Η ανεργία τσακίζει κόκαλα, βρίσκεται στο σπίτι κάθε οικογένειας. Σε κάθε σπίτι αντιστοιχεί και ένας τουλάχιστον άνεργος.
Στον κλάδο μας 91 συνάδελφοί μας έχουν οδηγηθεί στην απόλυση, πάνω από 1.500 παραμένουν σε διαθεσιμότητα. Εκπαιδευτικοί δικαιώνονται δικαστικά προσλαμβάνονται αναδρομικά από το 2007 και αναδρομικά πάλι τίθενται σε διαθεσιμότητα. Επίσης χιλιάδες παραμένουν αδιόριστοι, πολλοί εναλλάσσονται ανάμεσα στην ανεργία και στη μερική εργασία, περιπλανώμενοι κάθε χρόνο από τόπο σε τόπο χωρίς προοπτική για μόνιμη δουλειά. Η ελαστική απασχόληση γενικεύεται μέσα στα σχολεία. Παράλληλα γκρεμίζουν το όποιο κοινωνικό κράτος. Αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης , προχωράνε βήμα - βήμα στη συντριβή και τη διάλυση της σύνταξης, στην κατάργηση και εμπορευματοποίηση της όποιας κοινωνικής δομής υπήρχε, αναθέτοντας τα πάντα στον ιδιωτικό τομέα.
Φτάνει ως εδώ! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Ούτε η αναμονή ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. Τα μέτρα παραμένουν, τρώνε τα σωθικά μας. 
Η λύση είναι ο ανυποχώρητος αγώνας εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών, εργαζομένων. Όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μέτωπο ανατροπής των αποφάσεων της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ.
Δεν πάμε ν' ανακόψουμε μόνο την επίθεση. Πάμε για να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται! Δεν περιμένουμε από κανέναν σωτήρα παλιό ή νέο.
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διεκδικούμε για εμάς και τα παιδιά μας τη ζωή που μας αξίζει. 
Εδώ και τώρα:
Να επαναλειτουργήσουν όλες οι κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.
Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις.
Να γίνουν αυξήσεις στους μισθούς
Μόνιμοι διορισμοί τώρα
Αύξηση δαπανών για την Παιδεία
Όχι στην αξιολόγηση - χειραγώγηση
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία και πρόνοια.
Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε να δώσετε μαζικά το παρόν στην συγκέντρωση την Τρίτη 28/10 και πορεία αμέσως μετά την παρέλαση.
Να είμαστε όλοι εκεί!».