Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 00:00

Και Μεσσήνιοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Τα Σωματεία Εργαζομένων του ΚΤΕΛ, της ΔΕΥΑΚ και του Νοσοκομείου Καλαμάτας Τα Σωματεία Εργαζομένων του ΚΤΕΛ, της ΔΕΥΑΚ και του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 
Αρκετοί ήταν και οι Μεσσήνιοι που συμμετείχαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, που είτε μέσω των Σωματείων τους είτε μεμονωμένα βρέθηκαν στη μεγάλη συγκέντρωση του Συντάγματος...

(φωτογραφίες)

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 
Αρκετοί ήταν και οι Μεσσήνιοι που συμμετείχαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, που είτε μέσω των Σωματείων τους είτε μεμονωμένα βρέθηκαν στη μεγάλη συγκέντρωση του Συντάγματος...

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για ισχυρό ξέσπασα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας χαιρετίζει τους εκατοντάδες Μεσσήνιους που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη και προστέθηκαν στην αμέτρητη ανθρωποθάλασσα που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας. Πάνω από 100.000, ένα πολυπληθές εργατικό-λαϊκό ποτάμι που πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους, με τις 9 τεράστιες προσυγκεντρώσεις των κλάδων και των περιοχών που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα.
Οι περίπου 1.000 αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων και μαζικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την πραγματοποίηση του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου και που συντονισμένα απέκρυψαν τα ΜΜΕ. Mε κεντρικό σύνθημα "Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα", ένωσε στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νεολαία και μετανάστες.
Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που πήραν απόφαση συμμετοχής, μετέφεραν το μήνυμα του λαϊκού ξεσηκωμού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, ιδιαίτερα αυτούς που ταξίδεψαν από μακριά, από τα νησιά, από την Κρήτη, από τον Έβρο. Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες ανέργων που συμμετείχαν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, που σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια, αρνούνται να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.
Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε! Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, με μεγαλύτερο πείσμα, ανυπότακτα να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους.
Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν την πάλη για την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, στις 27 Νοέμβρη. Να συζητήσουν πλατιά, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συσκέψεις, να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε κάθε λαϊκό σπίτι το μήνυμα, ο παλμός και η αποφασιστικότητα του σημερινού συλλαλητηρίου».