Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 00:00

Αποτροπιασμός για τους τρεις νεκρούς σκύλους στο Ανατολικό Κέντρο

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 
Τρεις σκύλοι βρέθηκαν δηλητηριασμένοι σε ένα 24ωρο στο ανατολικό κέντρο, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και εθελοντών, οι οποίοι νωρίς το βράδυ πραγματοποίησαν συγκέντρωση για να εκδηλώσουν τον αποτροπιασμό και τη θλίψη τους…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 
Τρεις σκύλοι βρέθηκαν δηλητηριασμένοι σε ένα 24ωρο στο ανατολικό κέντρο,  γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και εθελοντών, οι οποίοι νωρίς το βράδυ πραγματοποίησαν συγκέντρωση για να εκδηλώσουν τον αποτροπιασμό και τη θλίψη τους…

Η αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, Μαρία Ασημακοπούλου, απεύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για αυτές τις πράξεις, να δώσει τις σχετικές πληροφορίες, ώστε να βρεθούν οι ένοχοι.
Ο ένας σκύλος βρέθηκε νεκρός χθες το πρωί και σήμερα το πρωί βρέθηκαν άλλοι δύο. Ήταν σκύλοι μιας ευρύτερης παρέας που τους φροντίζουν ο Φιλοζωικός και οι εθελοντές και ειδικότερα τους ταΐζουν, τους περιθάλπουν εάν υπάρχει πρόβλημα και τους εμβολιάζουν.
Η κ. Ασημακοπούλου τόνισε ότι οι σκύλοι αυτοί είναι γενικά φιλικοί και δεν δημιουργούν προβλήματα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που συνέβη είναι εγκληματική πράξη για την οποία δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και πως τα σκυλιά μέχρι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή ταλαιπωρήθηκαν φρικτά.
Κάτοικος στον οικισμό του Ανατολικού Κέντρου επίσης εξέφρασε τη θλίψη της για αυτό που συνέβη. Όπως επισήμανε, φρόντιζε το σκύλο που βρέθηκε νεκρός χθες, με το όνομα Μαξ. Ο σκύλος είχε μελανή γλώσσα και αίμα στα περιττώματά του. Όπως διαβεβαίωσε, ο Μαξ ήταν φιλικότατος, εμβολιασμένος, δεν πεινούσε και δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα.
Ο Αντώνης Κουτρουμπής, εθελοντής, επίσης υπογράμμισε ότι αυτό που συνέβη είναι απάνθρωπο και τόνισε ότι πρέπει να επισπευσθεί από το Δήμο Καλαμάτας η ενοικίαση οικοπέδου προκειμένου να λειτουργήσει ως καταφύγιο αδέσποτων και εγκαταλειμμένων σκύλων.
Στ.Μ.