Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 00:00

Ποιοι επιλέχτηκαν στο Γραφείο Υποψηφιότητας της Πολιτιστικής

Νίκος Μπασακίδης, Έκτωρ Τσατσούλης Νίκος Μπασακίδης, Έκτωρ Τσατσούλης

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21” 
Η Γεωργία Γιαννακέα, από την Καλαμάτα, η Μαρία Καλλικούνη, από την Καλαμάτα επίσης και ο Οδυσσέας Γαληνός-Παπαρούνης, από την Αθήνα, είναι τα νέα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21” 
Η Γεωργία Γιαννακέα, από την Καλαμάτα, η Μαρία Καλλικούνη, από την Καλαμάτα επίσης και ο Οδυσσέας Γαληνός-Παπαρούνης, από την Αθήνα, είναι τα νέα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021…

Το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις επέλεξε τον Οδυσσέα Γαληνό-Παπαρούνη ως ειδικό σε θέματα γραφιστικής υποστήριξης και υπηρεσίες ιστοσελίδας, τη Μαρία Καλλικούνη ως υπεύθυνη συνεργασιών και σχεδιασμού και τη Γεωργία Γιανακέα ως υπεύθυνη επικοινωνίας, γραφείου Τύπου και διεθνών σχέσεων.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη μόνο σε ό,τι αφορά τον ειδικό γραφιστικής και ιστοσελίδας, ενώ για την επιλογή των δύο άλλων στελεχών ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, ψήφισε λευκό και θα αιτιολογήσει την ψήφο του εγγράφως. Όπως τόνισε πάντως, και οι τρεις έχουν εξαιρετικές σπουδές και μεγάλα προσόντα, άφησε όμως να εννοηθεί ότι κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως δεν καλύπτουν πλήρως αυτά που ζητούσε η σχετική προκήρυξη.
Οι συμβάσεις και των τριών θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2015. Το ύψος της σύμβασης για τον ειδικό γραφιστικής και ιστοσελίδας θα είναι 10.500 ευρώ, ενώ για τη συγκεκριμένη θέση δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από άλλον πέραν του Οδυσσέα Γαληνού-Παπαρούνη. Το ύψος της σύμβασης για την υπεύθυνη συνεργασιών και σχεδιασμού θα είναι 19.500 ευρώ, ενώ για τη ίδια θέση εκδήλωσαν επίσης το ενδιαφέρον τους οι Γεωργία Μαυρέα, Βασιλική Ντανταβασίλη, Άννα Καλογεροπούλου και Γιάννης Κακούρος. Το ύψος της σύμβασης για την υπεύθυνη επικοινωνίας, γραφείου Τύπου και διεθνών σχέσεων θα είναι επίσης 19.500 ευρώ.
Ο πολιτικός υπεύθυνος για το εγχείρημα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Φάρις, Νίκος Μπασακίδης, τόνισε ότι τα τρία στελέχη έχουν εξαιρετικά προσόντα, πέραν αυτού όμως πρόκειται για νέους ανθρώπους και πως το σύνθημα πρέπει να είναι «οι νέοι μπροστά», γιατί οι σημερινοί νέοι θα υλοποιήσουν το όραμα και θα δρέψουν τους καρπούς του.
Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» τόνισε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή των τριών στελεχών ήταν διάφανη, πρόσθεσε όμως ότι στην αρχή της διαδικασίας αυτής βρέθηκε ο ίδιος μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, γιατί άλλαξε σε κάποια σημεία η διακήρυξη που είχε ψηφίσει το Δ.Σ. της Φάρις, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Διευκρίνισε πάντως ότι ο λόγος των αλλαγών ήταν παρατηρήσεις που έκανε ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Στ.Μ.