Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 18:11

«Σφιχταγκαλιασμένη» με τον "σκουπιδοεργολάβο" η Καλαμάτα

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 
Την παράταση της εύκολης, περιβαλλοντικά εγκληματικής και οικονομικά «τσουχτερής» για τους δημότες, λύσης, όσον αφορά στη «διαχείριση» των απορριμμάτων, αποφάσισε το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Ειδικότερα, πήρε απόφαση να παραταθεί και πάλι, μέχρι τα τέλη Μάη αυτή τη φορά, η σύμβαση με τον ιδιώτη, που φορτώνει τα σκουπίδια σε φορτηγά και τα ξεφορτώνει σε υποτίθεται νόμιμο μέρος.

Είναι η λύση την οποία ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απέρριπτε κατηγορηματικά πριν από τις εκλογές, λέγοντας μάλιστα ότι άλλοι τον έσπρωχναν στον «σκουπιδοεργολάβο» και εκείνος αντιστεκόταν με σθένος…
Η τιμή παρέμεινε η ίδια, δηλαδή ο ιδιώτης θα συνεχίσει να παίρνει κάτι παραπάνω από 69 ευρώ για κάθε τόνο σκουπιδιών που απομακρύνει.
Η παράταση, αναφέρθηκε ότι δόθηκε εν όψει του νέου διπλού διαγωνισμού, που θα κάνει ο Δήμος στις 19 Απρίλη. Θα γίνει ένας διαγωνισμός για την επεξεργασία των σκουπιδιών με κινητό σύστημα δεματοποίησης των αδρανών, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης των οργανικών. Σημειώνεται ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο διαγωνισμό, καθώς ήδη έχουν ζητήσει τα τεύχη δημοπράτησης εννέα εταιρίες. Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά στην απομάκρυνση των σκουπιδιών και πρόκειται για μια εναλλακτική λύση, σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η προσπάθεια για την επεξεργασία.
Όσον αφορά στην εταιρία «RAM», που παραμένει στη «Μαραθόλακκα», αλλά έχει διακόψει εδώ και μήνες τις εργασίες της, πληροφορίες λένε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με άλλη εταιρία, προκειμένου να εξασφαλίσει υποστήριξη, για να ξαναρχίσει να επεξεργάζεται τα σκουπίδια μέχρι να γίνουν οι νέοι διαγωνισμοί.
Στ.Μ.