Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 00:00

Σουηδοί δημοσιογράφοι ξεναγούνται στη Μεσσηνία

Οι δύο Σουηδοί επισκέπτες με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Μανιάτη Οι δύο Σουηδοί επισκέπτες με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Μανιάτη

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας επισκέφθηκαν σήμερα οι δύο Σουηδοί δημοσιογράφοι Ake Jacobsson και Johan Franco Cereceda, οι οποίοι πραγματοποιούν τουριστικό οδοιπορικό στην περιοχή μας. Πρόκειται για τον εκδότη και τον αρχισυντάκτη του σουηδικού περιοδικού «Tasty News»,...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας επισκέφθηκαν σήμερα οι δύο Σουηδοί δημοσιογράφοι Ake Jacobsson και Johan Franco Cereceda, οι οποίοι πραγματοποιούν τουριστικό οδοιπορικό στην περιοχή μας. Πρόκειται για τον εκδότη και τον αρχισυντάκτη του σουηδικού περιοδικού «Tasty News»,...

...το οποίο εκδίδεται τέσσερις φορές το χρόνο και αριθμεί πάνω από 30.000 αναγνώστες σε Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία. Η θεματολογία του αφορά εκλεκτές ποικιλίες κρασιού ανά τον κόσμο σε συνδυασμό με τη γαστρονομία και τον τουρισμό μιας περιοχής.
Οι Σουηδοί δημοσιογράφοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Μανιάτη, ενώ σε δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σημειώνεται σχετικά:
«Σκοπός της επίσκεψης των Σουηδών δημοσιογράφων στη Μεσσηνία είναι να αποτυπώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη “Μεσσηνία ως τουριστικό προορισμό”, δίνοντας έμφαση στις ομορφιές του τόπου, τις υποδομές, τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και τη μεσσηνιακή γαστρονομία, με ιδιαίτερη και εκτενέστερη αναφορά στα μεσσηνιακά κρασιά, τις ποικιλίες και τους οινοπαραγωγούς της περιοχής, καθώς το εν λόγω περιοδικό επικεντρώνεται κυρίως σε οινικά θέματα.
Το Σουηδικό περιοδικό “Tasty News” εκδίδεται 4 φορές το χρόνο, αριθμεί πάνω από 30.000 αναγνώστες, σε Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, και ασχολείται κυρίως με εκλεκτές ποικιλίες κρασιού ανά τον κόσμο, σε συνδυασμό με τη γαστρονομία και τον τουρισμό μιας περιοχής. 
Μετά τη συνάντηση στο Επιμελητήριο ο κ. Μανιάτης ξενάγησε τους Σουηδούς δημοσιογράφους στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, στην κεντρική λαϊκή αγορά, στον Ι.Μ.Ν. της Υπαπαντής, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στην Κεντρική Πλατεία, στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου, στη Μαρίνα και στο Λιμάνι της Καλαμάτας.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας, όπου παρακολούθησαν το λιομάζεμα σε ελαιώνα και την επεξεργασία του ελαιοκάρπου στο ελαιοτριβείο».