Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 00:00

Δημοψήφισμα θα κάνουν οι δικηγόροι που συνεχίζουν και την αποχή

Δημοψήφισμα θα κάνουν οι δικηγόροι που συνεχίζουν και την αποχή

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 
Σε δημοψήφισμα καλεί τα μέλη του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ζήτημα για το οποίο συνεχίζουν και την αποχή τους οι νομικοί από τα δικαστήρια τουλάχιστον μέχρι την άλλη Παρασκευή!...

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 
Σε δημοψήφισμα καλεί τα μέλη του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ζήτημα για το οποίο συνεχίζουν και την αποχή τους οι νομικοί από τα δικαστήρια τουλάχιστον μέχρι την άλλη Παρασκευή!...

Τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για όλους τους δικηγόρους της χώρας εισηγήθηκε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, ενώ η συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου αποφασίστηκε σε χθεσινή έκταση συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους, ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, που δεν έχει ψηφιστεί ακόμη στη Βουλή, είναι κομμένος και ραμμένος για τα συμφέροντα των τραπεζών και φαλκιδεύει αυτονόητα δικαιώματα των πολιτών αλλά και τα συμφέροντα των δικηγόρων.
Σημειώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας σε σχετική ανακοίνωσή του: «Σε έκτακτη συνεδρίασή του την 24-11-2014 το Διοικητικό Συµβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αποφάσισε, επικυρώνοντας την απόφαση της Ολοµέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας που συνεδρίασε στην Αθήνα την 21-11-2014, την συνέχιση της αποχής των µελών του από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη 25-11-2014 έως και την Παρασκευή 5-12-2014 και καλεί τα µέλη του να συµµετάσχουν στο πανελλαδικό δηµοψήφισµα των δικηγόρων που αποφασίστηκε στην ίδια συνεδρίαση της Ολοµέλειας, για τις 2 και 3 Δεκεµβρίου 2014, στην Αίθουσα Εντευκτηρίου - Γραφείου των δικηγόρων, στον 1ο όροφο, του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, προκειµένου να δηλώσουν αφενός τη συµφωνία τους ή µη στο κατατεθέν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας, και αφετέρου το είδος και τη µορφή των κινητοποιήσεων.
Οι επιχειρούµενες από την κυβέρνηση τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας έχουν ως σκοπό την σαφώς αντισυνταγµατική και µοναδική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατάργηση της δηµοσιότητας και της προφορικότητας της πολιτικής δίκης, την επιδείνωση της θέσης των οφειλετών και των φορέων πρόνοιας και δηµόσιας ασφάλισης προς αποκλειστικό όφελος των τραπεζικών ιδρυµάτων, τη διατήρηση των εξαιρετικά υψηλών παραβόλων υπέρ του Δηµοσίου για την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη. Για τους λόγους αυτούς εξάλλου στο σχέδιο νόµου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας έχει εναντιωθεί η συντριπτική πλειοψηφία του νοµικού κόσµου της χώρας (Δικηγόροι, Δικαστές, Καθηγητές Νοµικής, Δικαστικοί Επιµελητές).
Οι Δικηγόροι, ως ανεξάρτητος παράγοντας στην απονοµή της Δικαιοσύνης αλλά και ως συλλειτουργοί αυτής, ως υπερασπιστές των δικαιωµάτων των πολιτών, αρνούνται την επιχειρούµενη κατάλυση κάθε έννοιας δίκαιης δίκης και περαιτέρω καταρράκωσης της οικονοµικής κατάστασης των ήδη σκληρά δοκιµαζόµενων συµπολιτών τους. Η δικαιοσύνη δεν µπορεί να γίνει όχηµα εξυπηρέτησης στενά οικονοµικών συµφερόντων, αντίθετων µε την ευηµερία και το µέλλον των κατοίκων αυτής της χώρας, µε το πρόσχηµα της επιτάχυνσης των ρυθµών της.
Καλούμε όλους τους φορείς, αλλά και κάθε πολίτη, σε συμπόρευση στον αγώνα μας προκειμένου οι πρωτοφανείς αλλαγές εις βάρος κάθε έννοιας νομικού πολιτισμού, που έχουμε ως κοινωνία κατακτήσει έως σήμερα, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την κατάθεση του σχεδίου τροποποίησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στη Βουλή, να μην γίνουν νόμος του κράτους».