Τρίτη, 06 Ιανουαρίου 2015 13:44

Υδατοδρόμιο, φωτισμός «χιλιόμετρου», απομάκρυνση του γερανού στο 2015

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Χάρης Βγενής και ο νέος κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας Παναγιώτης Μποτίνης Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Χάρης Βγενής και ο νέος κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας Παναγιώτης Μποτίνης

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 
Τη δημιουργία υδατοδρόμιου στο λιμάνι της Καλαμάτας μέσα στο 2015, το φωτισμό του μεγάλου λιμενοβραχίονα, την αποξήλωση και απομάκρυνση του μεγάλου γερανού, τον προγραμματισμό για την κατεδάφιση των αποθηκών, ανήγγειλε…

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 
Τη δημιουργία υδατοδρόμιου στο λιμάνι της Καλαμάτας μέσα στο 2015, το φωτισμό του μεγάλου λιμενοβραχίονα, την αποξήλωση και απομάκρυνση του μεγάλου γερανού, τον προγραμματισμό για την κατεδάφιση των αποθηκών, ανήγγειλε…

…ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κατά την κοπή της βασιλόπιτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου.
Η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας έγινε μετά τον αγιασμό των υδάτων, στο κτήριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπου παρατέθηκε δεξίωση με προσκεκλημένους πολιτικούς και εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.
Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, που ευχήθηκε καλή χρονιά και ευλογημένη, ενώ ο δήμαρχος ευχήθηκε «καλό φωτισμό» και «ενότητα του λαού μας που είναι προϋπόθεση για να πάμε κάποια βήματα μπροστά».
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, τονίζοντας ότι «πέρα από τα πνευματικά του καθήκοντα αγωνίζεται για την πόλη και τα συμφέροντά της», επισημαίνοντας ότι τον συνόδευσε πριν από τρία χρόνια σε επίσκεψη στον τότε υπουργό Ναυτιλίας, Άδωνη Γεωργιάδη, για να του τεθεί το αίτημα να περάσει το Λιμενικό Ταμείο στην ευθύνη του Δήμου. Ο δήμαρχος Καλαμάτας συνεχάρη και τον πλοίαρχο Παναγιώτη Μποτίνη, για την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέου κεντρικού λιμενάρχη Καλαμάτας, ενώ μίλησε και για τον πρώην πρόεδρο του κρατικού Λιμενικού Ταμείου, Νίκο Τζάννε, σημειώνοντας ότι έβαλε βάσεις για την ανάπτυξη του λιμανιού. Επίσης, επαίνεσε για το έργο του τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρη Βγενή, όπως και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Από την πλευρά του ο νέος κεντρικός λιμενάρχης διαβεβαίωσε για τη διάθεση συνεργασίας του προκειμένου να αναπτυχθεί το λιμάνι της Καλαμάτας, το οποίο σημείωσε ότι ήδη βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Τέλος, ο Χάρης Βγενής ανέφερε ότι η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε το λιμάνι να γίνεται όλο και πιο ελκυστικό και λειτουργικό.
Στ.Μ.