Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 16:33

Δήλωση Μάκαρη για τη μη επιλογή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση Μάκαρη για τη μη επιλογή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

«ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ» 
Βολές σε πρόσωπα που δεν κατονομάζει αλλά τα «φωτογραφίζει» με έμμεσο τρόπο, εξαπολύει ο Μανώλης Μάκαρης, για το γεγονός ότι, παρά την πρόταση που του έγινε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν του δόθηκε θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος…

«ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ» 
Βολές σε πρόσωπα που δεν κατονομάζει αλλά τα «φωτογραφίζει» με έμμεσο τρόπο, εξαπολύει ο Μανώλης Μάκαρης, για το γεγονός ότι, παρά την πρόταση που του έγινε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν του δόθηκε θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος…

Επιπλέον, σε γραπτή του δήλωση ο Μάνωλης Μάκαρης σημειώνει ότι θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, γιατί «δεν είμαι άνθρωπος που φυγομαχεί, όσες και να είναι οι δυσκολίες».
Η γραπτή δήλωση του Μανώλη Μάκαρη έχει ως εξής: «Φίλες και φίλοι, έως σήμερα μοιραστήκαμε κοινές αγωνίες, όνειρα, ελπίδες. Και καθώς τα τελευταία χρόνια συνειδητοποιήσαμε ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα, συναντηθήκαμε σε κοινούς αγώνες. Έτσι έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε πολλές μάχες και αυτό ακριβώς μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε. Μέσα στην αφόρητη δυσκολία του σήμερα, η απόφαση είναι μια: να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο. Να συστρατευτούμε στην κοινή προσπάθεια να δώσουμε όραμα και προοπτική σε αυτόν τον τόπο. Να μετατρέψουμε την αγανάκτηση, που δικαίως μας διακατέχει, σε δύναμη δημιουργίας και δημοκρατίας. Να αφήσουμε πίσω τον μνημονιακό χειμώνα και να φέρουμε την πραγματική άνοιξη.
Τούτη δω την κρίσιμη ώρα για την πατρίδα μας, βαδίζοντας προς τις κάλπες, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι τελικά δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, παρά τις προτάσεις που δέχτηκα από πολιτικά κόμματα και παρά την τιμητική πρόταση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να με εντάξει στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να συνεχίσω να προσφέρω από το μετερίζι που πρόσφατα με την ψήφο τους μου εμπιστεύτηκαν οι δημότες της Καλαμάτας, αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Έχετε αντιληφθεί, πως δεν είμαι άνθρωπος που φυγομαχεί, όσες και να είναι οι δυσκολίες. Έχω μάθει να βγαίνω μπροστά και να αγωνίζομαι. Ανέκαθεν είχα το θάρρος να διατυπώνω την πολιτική μου άποψη και να την υπερασπίζομαι. Πάντα είχα την τόλμη να  αγωνίζομαι για την επιτυχία στόχων που αφορούν το κοινό καλό. Για να επιτευχθεί αυτό όμως χρειάζεται να ξεφύγουμε από τις "αγκυλώσεις". Να παραμερίσουμε τις κατεστημένες αντιλήψεις που δεν μπορούν να σταθμίσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και οι πολίτες της. Να αφήσουμε στην άκρη τη νοοτροπία του παρελθόντος, για να υπάρξει ένας νέος τρόπος συνεννόησης, που θα οδηγήσει στο "χτίσιμο" μεγαλύτερων δυνατών συνθέσεων και συναινέσεων, για όλα εκείνα τα προβλήματα και τις ανάγκες που μας ενώνουν. 
Σημαντικό δεν είναι ποια θέση διοίκησης κατέχεις, αλλά πόσο ωφέλιμος είσαι για τη κοινωνία. Άλλωστε δεν αφήνουμε πίσω μας τις θέσεις και τα αξιώματα, αλλά τον απόηχο των πράξεών μας και αυτό θα πρέπει να το έχουμε ως οδηγό μας. Αυτή είναι η δική μου κατευθυντήρια αρχή και αυτή θα συνεχίσω να υπηρετώ».
Στ.Μ.