Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 22:27

“Το ΚΚΕ κόντρα και στο φόβο αλλά και στις μειωμένες προσδοκίες”

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κουφαλάκος, Σαράντος Κουκούμης, Αντώνης Κατσάς, Χριστίνα Καντζιλιέρη, Αγγελική Ζαφείρη, Νίκος Διασάκος και Στέλλα Χρηστέα Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κουφαλάκος, Σαράντος Κουκούμης, Αντώνης Κατσάς, Χριστίνα Καντζιλιέρη, Αγγελική Ζαφείρη, Νίκος Διασάκος και Στέλλα Χρηστέα

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Να έρθει το ΚΚΕ τρίτη δύναμη στις εκλογές, ώστε να υπάρχει τόσο μέσα στη Βουλή όσο και έξω στους δρόμους ισχυρή αντιπολίτευση που θα μάχεται για τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτό τόνισε ότι συμφέρει τους εργαζόμενους να κάνουν, ο Νίκος Σοφιανός, κατά την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα, που… 
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Να έρθει το ΚΚΕ τρίτη δύναμη στις εκλογές, ώστε να υπάρχει τόσο μέσα στη Βουλή όσο και έξω στους δρόμους ισχυρή αντιπολίτευση που θα μάχεται για τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτό τόνισε ότι συμφέρει τους εργαζόμενους να κάνουν, ο Νίκος Σοφιανός, κατά την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα, που…

…πραγματοποιήθηκε το βράδυ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, υπογράμμισε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν αμφισβητούν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι όποιες διαφορές τους έχουν να κάνουν μόνο με το μείγμα πολιτικής που θα ακολουθήσουν. Επέμεινε ωστόσο ότι όφελος για το λαό με τη χώρα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να υπάρχει.
Ο Νίκος Σοφιανός είπε ότι το ΚΚΕ είναι η δύναμη σιγουριάς, συνέπειας και εγγύησης για τα εργατικά λαϊκά στρώματα. Πρόσθεσε όμως ότι το κόμμα γνωρίζει πως σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού έχουν βρει εύφορο έδαφος από τη μια η κινδυνολογία που καλλιεργούν ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία και από την άλλη οι αυταπάτες και οι μειωμένες προσδοκίες του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Τόνισε ωστόσο ότι περιθώρια για νέα χαμένα χρόνια και για νέες αυταπάτες δεν υπάρχουν και γι’ αυτό ζήτησε τη στήριξη του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση του κόμματος με το σφυροδρέπανο είναι η μόνη ρεαλιστική και άμεσα υλοποιήσιμη, προς όφελος των εργαζομένων. Η πρόταση αυτή λέει άμεση αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κοινωνικοποίηση της παραγωγής.
Ο Νίκος Σοφιανός κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να δώσουν αγώνα, να κινητοποιηθούν, να απευθυνθούν σε αυτό το κομμάτι του λαού, που σημείωσε ότι κυμαίνεται στο 30%, το οποίο δεν θέλει τη συνέχιση της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρόσθεσε ότι ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι το ΚΚΕ, γιατί αυτό θα δώσει αγώνες δίπλα στους εργαζόμενους και όχι το κόμμα των ναζί και προφυλακισμένων δολοφόνων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ή τα κόμματα των προθύμων να συνεργαστούν, όπως επίσης σημείωσε.
Επιπλέον ο Νίκος Σοφιανός σχολίασε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να γίνει τροχονόμος συνδιαχείρισης, με την ανοχή του, σε μια κυβέρνηση που ήδη έχει αναγγείλει ότι δεν θα ξαναδώσει πίσω στους εργαζόμενους όσα έχασαν τα τελευταία χρόνια και απλά δεν θα επιβάλει καινούργια μέτρα. Μάλιστα είπε ότι για να ζητάει κάποιος ανοχή σημαίνει ότι δεν προτίθεται να στηρίξει το λαό, γιατί τότε θα ζητούσε στήριξη.
Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ ξεκίνησε με χαιρετισμό του γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Νίκου Κουτουμάνου, ακολούθησε η προβολή ενός σύντομου βίντεο από τη γιορτή της περασμένης εβδομάδας στο ΣΕΦ του Φαλήρου, για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ, ενώ ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, Νίκου Διασάκου, Αγγελικής Ζαφείρη, Χριστίνας Καντζιλιέρη, Αντώνη Κατσά, Σαράντου Κουκούμη, Παναγιώτη Κουφαλάκου και Στέλλας Χρηστέα.
Στ.Μ.