Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 01:07

Ο Η. Κανάκης θέλει να μεταφέρει στη Βουλή τη φωνή της παραγωγικής τάξης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥTΗΣ 
Δεν είναι γόνος πολιτικού τζακιού, δεν είναι όργανο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Ο Ηλίας Κανάκης είναι επιχειρηματίας που εργάζεται σκληρά και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι εμποδίζει την αναπτυξιακή διαδικασία. Αυτά τα εμπόδια θέλει να ισοπεδώσει μέσα από την ενασχόλησή του με την πολιτική και με την υποψηφιότητά του με το…

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥTΗΣ 
Δεν είναι γόνος πολιτικού τζακιού, δεν είναι όργανο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Ο Ηλίας Κανάκης είναι επιχειρηματίας που εργάζεται σκληρά και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι εμποδίζει την αναπτυξιακή διαδικασία. Αυτά τα εμπόδια θέλει να ισοπεδώσει μέσα από την ενασχόλησή του με την πολιτική και με την υποψηφιότητά του με το…

…Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Ηλίας Κανάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Kalamata Journal τονίζει ότι η πολιτική είναι λειτούργημα και όχι μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης. Σημειώνει ότι στηρίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί οι πολιτικές του αντιλήψεις είναι σταθερές και οι αποφάσεις του δικαιώθηκαν. Περιγράφει συνοπτικά τις προτεραιότητές του για τη Μεσσηνία, ενώ αναφέρεται και στο ρόλο και την αξία της περιοχής του, της Πυλίας.

-Είστε ένας δραστήριος επιχειρηματίας στον τομέα της τυποποίησης και των εξαγωγών. Ασχολείστε και με το Δήμο Πύλου-Νέστορος. Γιατί μπαίνετε και στο στίβο της κεντρικής πολιτικής;
Μετά λύπης μου διαπιστώνω πως όλα αυτά τα χρόνια στην πολιτική σκηνή πρωταγωνιστούν άνθρωποι οι οποίοι αναμφισβήτητα διαθέτουν ένα ανώτατο μορφωτικό επίπεδο, προέρχονται όμως από πολιτικά τζάκια και τείνουν να μετατρέψουν το λειτούργημα της πολιτικής σε μέσο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Προσωπικά εγώ, ως ελεύθερος επαγγελματίας που ζω μόνιμα και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον νομό Μεσσηνίας, πήρα την απόφαση να ενταχθώ σε αυτό τον χώρο γιατί βιώνω καθημερινά τα προβλήματα που υπάρχουν και έχω την διάθεση, από την θέση που θα με τοποθετήσει ο λαός, να προσφέρω ένα λιθαράκι για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Μεσσήνιων πολιτών, κάτι το οποίο ήδη πράττω σε επίπεδο τοπικό επί σειρά ετών, κυρίως μέσω της ενασχόλησης μου με την Αυτοδιοίκηση.

-Γιατί υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου; Πιστεύετε ότι έχουν αδικηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου και η πολιτική του;
Ανατρέχοντας στο παρελθόν διαπιστώνουμε ότι παρέμεινε σταθερός στις αντιλήψεις του σε σχέση με τους υπόλοιπους πολιτικούς του αντιπάλους, των οποίων οι θέσεις δεν παρέμειναν σταθερές και αμφιταλαντεύονταν συνεχώς.
Την δεδομένη χρονική στιγμή διαπιστώνουμε τη σταθερότητα των πολιτικών του απόψεων και διακρίνουμε καθαρά πως οι πράξεις και οι ενέργειές του κατά το έτος 2009 χαρακτηρίζονται Προφητικές και Εφαρμόσιμες ακόμη και τώρα.

-Πιστεύετε ότι ο πολιτικός αγώνας δίνεται επί ίσοις όροις τόσο μεταξύ των υποψήφιων συνδυασμών όσο και μεταξύ των υποψήφιων βουλευτών;
Ο πολιτικός αγώνας και βέβαια δεν είναι ίσος. Υπάρχουν δύο τάξεις: Από την μια τα πολιτικά τζάκια, τα οικονομικά συμφέροντα που παίζονται εις βάρος του Ελληνικού λαού και από την άλλη η παραγωγική τάξη που προσπαθεί και αγωνίζεται μόνη της να βρει λύσεις στα προβλήματα της Χώρας.

-Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που χρειάζονται η Μεσσηνία και οι Μεσσήνιοι; Αν εκλεγείτε ποια θέματα θα έχουν την προτεραιότητά σας;
Η Μεσσηνία είναι μια περιοχή με αυξημένα συγκριτικά πλεονεκτήματα η οποία ως σήμερα, παρά τις δυνατότητες που διαθέτει για περαιτέρω ανάπτυξη, τυγχάνει να βρίσκεται στο έλεος της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης.
Για την ανατροπή αυτής της κατάστασης προτεραιότητα θα δοθεί στην πρωτογενή παραγωγή, την εξωστρέφεια των Μεσσηνιακών αγροτικών προϊόντων και την γενικότερη τουριστική προβολή με βάση τον Πολιτισμό και την Κουλτούρα μας.

-Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τι κυβέρνηση θα μπορούσε να στηρίξει μετά τις 25 Ιανουαρίου;
Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα μπορούσε να στηρίξει το πολιτικό κόμμα που θα σεβαστεί τις θέσεις και την ιδεολογία του κινήματος με απώτερο σκοπό το καλό της πατρίδας μας.

-Είστε από την Πυλία. Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της περιοχής αυτής στην ανάπτυξη της χώρας;
Η Πυλία τα τελευταία δέκα χρόνια είναι ο οδηγός ανάπτυξης του Νομού με δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης, εάν επιλυθούν τα μείζονα προβλήματα όπως η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των πολιτών και των επισκεπτών από γη, αέρα και θάλασσα.
Πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό, πυλώνες που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Νομού.

Συνέντευξη στον Σταύρο Μαρτίνο