Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 17:58

Ένας στους δυόμισι ψήφισε Πετράκο και ένας στους δύο Λαμπρόπουλο

Γιάννης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Θανάσης Πετράκος, στο τέλος του περσινού καλοκαιριού, κατά την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής Πύλου-Νέστορος Γιάννης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Θανάσης Πετράκος, στο τέλος του περσινού καλοκαιριού, κατά την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής Πύλου-Νέστορος

ΑΣΤΑΥΡΩΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ 
Από τους 33.499 ψηφοφόρους της Μεσσηνίας που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, οι 13.425 έδωσαν τον ένα τους σταυρό στον Θανάση Πετράκο. Δηλαδή ο ένας στους δυόμισι…

ΑΣΤΑΥΡΩΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ 
Από τους 33.499 ψηφοφόρους της Μεσσηνίας που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, οι 13.425 έδωσαν τον ένα τους σταυρό στον Θανάση Πετράκο. Δηλαδή ο ένας στους δυόμισι…

που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σταύρωσε τον Θανάση Πετράκο. Ο βουλευτής ήρθε πρώτος με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη, Παναγιώτα Κοζομπόλη. Η διαφορά τους αγγίζει τους 6.000 σταυρούς. Ωστόσο αυτό το τεράστιο προβάδισμα δικαιολογείται από το γεγονός ότι ο Θανάσης Πετράκος ήταν ο πιο γνωστός από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, λόγω της μακράς του παρουσίας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπως και λόγω της έντονης ενασχόλησής του με τα τοπικά ζητήματα τα δυόμισι τελευταία χρόνια που ήταν βουλευτής.
Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος πέτυχε και πάλι εντυπωσιακή συγκομιδή σταυρών. Ένας στους δύο ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας έδωσε τον ένα σταυρό του στον Γιάννη Λαμπρόπουλο. Έτσι, πήρε 20.283 σταυρούς ενώ συνολικά η Ν.Δ. στη Μεσσηνία πήρε 40.013 ψήφους.
Επίσης, δικαστικοί αντιπρόσωποι αναφέρουν ότι κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων βρήκαν σχετικά πολλά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ασταύρωτα.
Πάντως, η αναλογία των σταυρών στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με την αναλογία των σταυρών των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας δεν παρουσιάζει εντυπωσιακή απόκλιση.
Ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία δεν είχαν την αναγνωρισιμότητα που είχαν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό όμως δεν απέτρεψε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, καθώς για εκείνους φαίνεται ότι προείχε να ψηφίσουν το κόμμα που θα έδιωχνε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και όχι τόσο να δώσουν την ψήφο τους σε συγκεκριμένους υποψήφιους.
Στ.Μ.