Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 13:44

Πάνω από 250 παιδιά στο αλληλέγγυο σχολείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών

Φωτο: Περιβαλλοντικοί Φίλοι Καλαμάτας Φωτο: Περιβαλλοντικοί Φίλοι Καλαμάτας

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 
Για τρίτο μήνα συνεχίζει με επιτυχία τη λειτουργία του «Το σχολείο μας», που δημιούργησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με δωρεάν μαθήματα και εργαστήρια για τα παιδιά της Καλαμάτας. Μάλιστα οι εγγραφές συνεχίζονται…

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 
Για τρίτο μήνα συνεχίζει με επιτυχία τη λειτουργία του «Το σχολείο μας», που δημιούργησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με δωρεάν μαθήματα και εργαστήρια για τα παιδιά της Καλαμάτας. Μάλιστα οι εγγραφές συνεχίζονται…

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, πρόκειται για «ένα αλληλέγγυο απογευματινό σχολείο, που αγκαλιάστηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς. Σε αυτό διδάσκουν και το στηρίζουν 100 εκπαιδευτικοί, φίλοι επιστήμονες και εθελοντές και συμμετέχουν πάνω από 250 μαθητές. Συνολικά λειτουργούν 73 τμήματα με διαφορετικά μαθησιακά αντικείμενα. Κάθε εβδομάδα γίνονται περίπου 600 μαθητοώρες διδασκαλίας.
"ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ" τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ να βοηθηθούν στη μελέτη των μαθημάτων τους και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, τη δημιουργική έκφραση, το χορό, το θεατρικό παιχνίδι, τις ανθρώπινες αξίες, τις κατασκευές, τις ξένες γλώσσες, τη φιλαναγνωσία, το σκάκι κ.ά. Μπορούν να επιλέξουν και να εγγραφούν σε όποια από τα μαθήματα/δραστηριότητες επιθυμούν. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά δημιουργούν, μαθαίνουν, παίζουν, γελούν!
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ξεκινώντας το δεύτερο δίμηνο λειτουργίας του αλληλέγγυου σχολείου, ανακοινώνει τα μαθήματα σε 35 τμήματα, που μπορούν να γραφτούν και να συμμετέχουν τα παιδιά. Οι εγγραφές θα γίνονται από τους γονείς και τους κηδεμόνες από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή από τις 5.15 μ.μ. έως τις 7.45 μ.μ. στη Γραμματεία στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, όπου γίνονται και τα μαθήματα. Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 9/2/2015 και μέχρι να καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις που είναι περιορισμένες.
Οι γονείς θα πρέπει να δουν προσεχτικά το πρόγραμμα, τις ώρες και τις ηλικίες και να έρθουν να κάνουν την εγγραφή την αντίστοιχη ημέρα π.χ. αν κάποιος επιλέξει να παρακολουθεί το παιδί του κάθε Τετάρτη το μάθημα "ΠΑΙΖΩ.. ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ" θα πρέπει να πάει την Τετάρτη να το γράψει στη γραμματεία και όχι άλλη ημέρα. Θα ακολουθείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (τηλ επικοινωνίας: 6977210336, 6976390430, 6936470427).
Επίσης στο απογευματινό “αλληλέγγυο σχολείο” παρέχεται Κοινωνική και Συμβουλευτική Υποστήριξη στους γονείς, από εθελοντές - επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 6-8, Πέμπτη 5-6 και πληροφορίες για ραντεβού για άλλη ημέρα στη γραμματεία του αλληλέγγυου Σχολείου.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που προσφέρουν και στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια, το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και τη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας που μας παραχώρησε το χώρο του σχολείου».

*Οι φωτογραφίες από το αλληλέγγυο σχολείο είναι του Συλλόγου Περιβαλλοντικοί Φίλοι Καλαμάτας