Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 02:26

Θέλουν να βγάλουν στο σφυρί την κληρονομιά του Νοσοκομείου στην Αμερική

ΔΩΡΕΑ ΚΑΠΠΑ 
Προβληματισμός ή και ανησυχία επικρατεί στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την κληρονομιά Κάππα, στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής. Πρόκειται για το 1/3 μια μεγάλης πολυκατοικίας και το 50% μιας μεγάλης μαρίνας, που υπολογίζεται ότι θα αποφέρουν κάθε μήνα στο Νοσοκομείο τουλάχιστον 500.000 δολάρια. Τα περιουσιακά στοιχεία θα τα καρπωθεί το Νοσοκομείο όταν...

ΔΩΡΕΑ ΚΑΠΠΑ 
Προβληματισμός ή και ανησυχία επικρατεί στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την κληρονομιά Κάππα, στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής. Πρόκειται για το 1/3 μια μεγάλης πολυκατοικίας και το 50% μιας μεγάλης μαρίνας, που υπολογίζεται ότι θα αποφέρουν κάθε μήνα στο Νοσοκομείο τουλάχιστον 500.000 δολάρια. Τα περιουσιακά στοιχεία θα τα καρπωθεί το Νοσοκομείο όταν…

…εκμετρήσει το ζην η κόρη του αείμνηστου δωρητή, η οποία όμως ζητάει να πουλήσει την πολυκατοικία τώρα!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Kalamata Journal, η κόρη του αείμνηστου Γιώργου Καπόπουλου ή Κάππα στα αμερικανικά, που όσο ζει είναι η επικαρπώτρια των εισοδημάτων από τα περιουσιακά στοιχεία της κληρονομιάς, ζήτησε από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, που έχει την ψιλή κυριότητα των ακινήτων της κληρονομιάς, τη σύμφωνη γνώμη ώστε να πουλήσει το 1/3 της πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται στο λιμάνι και αποτελείται από 64 διαμερίσματα και πέντε καταστήματα. Το Νοσοκομείο βέβαια δεν το συμφέρει να εκποιηθεί ένα τόσο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, γιατί όταν εκμετρήσει το ζην η επικαρπώτρια τα ενοίκια από την πολυκατοικία θα αποφέρουν ένα πολύ σημαντικό εισόδημα κάθε μήνα, το οποίο βέβαια θα διατίθεται για τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Νομού.
Θέμα όμως υπάρχει και με τη μαρίνα, συνολικής επιφάνειας 200 στρεμμάτων. Λόγω διαβρώσεων και άλλων ζητημάτων που έχουν δημιουργηθεί από φυσικά φαινόμενα, χρειάζεται να αλλάξει η χωροταξία της μαρίνας.
Επειδή λοιπόν αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, φαίνεται ότι θα χρειαστεί οι εκπρόσωποί του να ταξιδέψουν στο Σαν Φρανσίσκο για να ελέγξουν επί τόπου τι συμβαίνει. Άλλωστε αυτή είναι η πρόταση και του εκεί Έλληνα πρόξενου.
Σημειώνεται, τέλος, ότι σήμερα η κόρη του Γιώργου Καπόπουλου υπολογίζεται ότι είναι περίπου 80 χρόνων. Ο δε Γιώργος Καπόπουλος καταγόταν από τους Κωνσταντίνους της Άνω Μεσσηνίας.
Στ.Μ.