Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 21:41

Αισιοδοξία στο Γραφείο Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Έκτωρ Τσατσούλης Έκτωρ Τσατσούλης

KALAMATA:21 
Κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας επικρατεί στο Γραφείο Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Τα δημοσιεύματα στις μεγάλες εφημερίδες για την Έλενα Πέγκα, η υποστήριξη της υποψηφιότητας από τους Δήμους της Μεσσηνίας, η επιλογή και νέων συμβούλων και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας έχουν δώσει άλλη ώθηση σε αυτή την προσπάθεια…

KALAMATA:21 
Κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας επικρατεί στο Γραφείο Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Τα δημοσιεύματα στις μεγάλες εφημερίδες για την Έλενα Πέγκα, η υποστήριξη της υποψηφιότητας από τους Δήμους της Μεσσηνίας, η επιλογή και νέων συμβούλων και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας έχουν δώσει άλλη ώθηση σε αυτή την προσπάθεια…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής, ενέκρινε τις συμβάσεις της Έλενας Πέγκα, που επελέγη καλλιτεχνική διευθύντρια του Γραφείου Υποψηφιότητας, της Asset Ogilvy Public Relations που επελέγη σύμβουλος υπηρεσιών επικοινωνίας και χορηγικού προγράμματος και της Kulturexperten Dr. Scheytt GmbH που επελέγη διεθνής σύμβουλος υποψηφιότητας.
Οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι επελέγησαν από το Γραφείο Υποψηφιότητας αλλά θα πληρώνονται από την εταιρία ΤΕΜΕΣ, της οικογένειας του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, στο πλαίσιο χορηγίας της ύψους 76.000 ευρώ για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Καλαμάτας. Όπως τόνισε πάντως ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτωρ Τσατσούλης, ο χορηγός μόνο θα πληρώνει τους συγκεκριμένους συμβούλους και για όλα τα άλλα θα έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα το Γραφείο Υποψηφιότητας.
Ο Έκτωρ Τσατσούλης κάνοντας μια γενικότερη αναφορά στην υπόθεση της διεκδίκησης και στη δραστηριότητα του Γραφείου Υποψηφιότητας, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την μεγάλη στήριξη που τόνισε ότι παρέχουν στην Καλαμάτα, για τη συγκεκριμένη διεκδίκηση, οι υπόλοιποι Δήμοι και ειδικότερα, μέχρι τώρα, οι Δήμοι Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας, που έλαβαν σχετικές αποφάσεις χθες στα Δημοτικά τους Συμβούλια. Όπως πρόσθεσε, τα δύο Δημοτικά Συμβούλια ζήτησαν και ρόλο προκειμένου να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της Καλαμάτας και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η δημιουργία ομάδων εργασίας με συγκεκριμένα αντικείμενα όπως και η αξιοποίηση υποδομών τους, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων της Καλαμάτας, στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
Ο Έκτωρ Τσατσούλης εξέφρασε ακόμη τη μεγάλη του ικανοποίηση για τα δημοσιεύματα σε μεγάλες εφημερίδες της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, για την ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης αυτής της προσπάθειας από την Έλενα Πέγκα. Πρόσθεσε δε ότι η Καλαμάτα είναι η πρώτη υποψήφια πόλη που προσλαμβάνει καλλιτεχνικό διευθυντή, όπως επίσης είναι η πρώτη υποψήφια πόλη που υποστηρίζεται από άλλες πόλεις και άλλους Δήμους με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους.
Επιπλέον, ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας ανέφερε ότι έχουν συγκροτηθεί και οι ομάδες εργασίας, ότι ξεκινά η εκπαίδευση και η ενημέρωση των εκπροσώπων των ομάδων αυτών και ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν να παράγουν και έργο.
Κλείνοντας, ο Έκτωρ Τσατσούλης τόνισε ότι το Γραφείο Υποψηφιότητας είναι πολύ χαρούμενο για την εξέλιξη των πραγμάτων και πως δεν ισχύει πλέον η εντύπωση όσων θεωρούσαν ότι η Καλαμάτα είχε μείνει πιο πίσω από τις άλλες υποψήφιες πόλεις για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Πολυχρονόπουλος, εξέφρασε από την πλευρά του τη χαρά του για αυτές τις εξελίξεις, σχολιάζοντας επιπλέον ότι το Γραφείο Υποψηφιότητας έχει αποδεχθεί σκέψεις και προτροπές της παράταξης του, τις οποίες η δημοτική αρχή είτε είχε απορρίψει είτε δεν προωθούσε. Και μια από τις βασικότερες αυτές σκέψεις και προτροπές ήταν το άπλωμα της υποψηφιότητας της Καλαμάτας σε όλη τη Μεσσηνία, που τελικά προχώρησε από το Γραφείο Υποψηφιότητας. Τέλος σχολίασε ότι αναμένει ένα μεγαλύτερο άνοιγμα και μέσα στην Καλαμάτα.
Στ.Μ.