Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 03:00

Πλειοδοτούν για τη μεταφορά των χρημάτων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος

Πλειοδοτούν για τη μεταφορά των χρημάτων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος

ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ-ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ 
Να μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα των κληροδοτημάτων Λυκούργου Σκιά και Ανδρέα Γκρέτσα, ύψους 473.000 ευρώ περίπου, σε άλλη εμπορική τράπεζα από αυτή που είναι κατατεθειμένα, διότι προσφέρεται καλύτερο επιτόκιο, εισηγήθηκε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η δημοτική αρχή Καλαμάτας…

Ωστόσο οι Σταμάτης Μπεχράκης, της μείζονος μειοψηφίας και Θόδωρος Μπρεδήμας, της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, κάλεσαν τη δημοτική αρχή να καταθέσει τα λεφτά στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία με τα χρήματα φορέων του δημοσίου προβαίνει σε εσωτερικό δανεισμό για την κάλυψη αναγκών του κράτους.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης τόνισε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος δίνει ακόμη καλύτερο επιτόκιο, ύψους 2,6%, σε σχέση με το 2,03% το οποίο δίνει η Εθνική Τράπεζα, στην οποία πρότεινε η δημοτική αρχή να γίνει η μεταφορά των χρημάτων. Επιπλέον όμως τόνισε ότι με την κατάθεση στην Κεντρική Τράπεζα υποστηρίζεται η διαδικασία της χρηματοδότησης των εμπορικών τραπεζών από το μηχανισμό ELA για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.
Ο δε Θόδωρος Μπρεδήμας τόνισε ότι ο Δήμος πρέπει όλα τα λεφτά όλων των οργανισμών του να τα καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να σωθεί η Ελλάδα.
Τελικά υπερψηφίστηκε η εισήγηση της δημοτικής αρχής, ενώ ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γιώργος Φάββας, σχολίασε ότι με όσα υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εκλείπει ο λόγος ύπαρξης των εμπορικών τραπεζών.
Επιπλέον, ο Σταμάτης Μπεχράκης κάλεσε σε υποστήριξη της κυβέρνησης κατά τη διαπραγμάτευση που κάνει με τους θεσμούς, σχολιάζοντας ότι «το εσωτερικό μέτωπο δεν πρέπει να μετατρέπεται σε διαμαρτυρία στιλ κατσαρόλας. Η χώρα μας δεν πρόκειται να γίνει Χιλή του Αλιέντε».
Στ.Μ.