Τρίτη, 05 Μαϊος 2015 03:00

Έκπτωτος ο εργολάβος του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Έκπτωτος ο εργολάβος του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ
Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας μπορεί να λειτουργεί δύο χρόνια τώρα, έστω για λίγες ημέρες κάθε Ιούλιο, για παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ως έργο έχει τελειώσει κιόλας. Και όχι μόνο δεν έχει τελειώσει αλλά ο εργολάβος του κηρύχθηκε και έκπτωτος από το Δήμο, λόγω προβλημάτων στη σκηνή…

Η σχετική είδηση βγήκε νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία κλήθηκε να εγκρίνει τη δαπάνη προκειμένου δικαστικός επιμελητής να επιδώσει στον ανάδοχο την απόφαση έκπτωσής του.
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου διαπίστωσε ότι οι μηχανισμοί της σκηνής δεν πληρούν τα πρότυπα που όριζε η μελέτη του έργου. Η ανάδοχος κοινοπραξία, που είναι η «ΜΕΛΚΑ Ενεργειακή Αλφα Α.Ε.- Ωρίον ΑΤΕ», διαφώνησε με την Τεχνική Υπηρεσία και τότε ο Δήμος κάλεσε Γερμανική εταιρία πιστοποίησης, προκειμένου να αποφανθεί αν πράγματι υπάρχει σοβαρό θέμα με τα τεχνικά της σκηνής ή όχι.
Η Γερμανική εταιρία επιβεβαίωσε τις θέσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, οι οποίες, επιπλέον, επιβεβαιώθηκαν και από το Υπουργείο Υποδομών.
Θα έπρεπε λοιπόν η ανάδοχος κοινοπραξία να προβεί στις απαιτούμενες διορθώσεις στα τεχνικά της σκηνής, κάτι που προφανώς αρνήθηκε να κάνει, γι’ αυτό και ο Δήμος την κήρυξε έκπτωτη.
Για την ιστορία σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αρχική σύμβαση, το κόστος του έργου ανέρχεται στα 12.700.000 ευρώ, ποσό που έχει αυξηθεί μετά τις αναθεωρήσεις. Επιπλέον, η αρχική προθεσμία αποπεράτωσης των εργασιών έληγε στις 10 Οκτώβρη 2008.
Στ.Μ.