Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 03:00

Ταξιδιωτικά έγγραφα και πολιτικό άσυλο για τους πρόσφυγες ζήτησε η Έλενα Ψαρρέα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Να χορηγηθούν στους πρόσφυγες που κατέπλευσαν στην Καλαμάτα ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να φτάσουν στον προορισμό που επιθυμούν ή πολιτικό άσυλο σε όσους το αιτηθούν, ζήτησε η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ψαρρέα. Το αίτημα αυτό πάντως έρχεται σε αντίθεση με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υψώνουν τείχη στην κίνηση των ανθρώπων…

Η βουλευτής Έλενα Ψαρρέα, που παραβρέθηκε στο λιμάνι κατά τον κατάπλου των προσφύγων και επισκέφθηκε το χώρο όπου γίνεται η περίθαλψή τους, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, δήλωσε το απόγευμα:
«Υποδεχθήκαμε τους πρόσφυγες που κατέπλευσαν στο λιμάνι της Καλαμάτας. Καταρχήν θέλουμε να χαιρετήσουμε την υποδοχή που εξασφάλισαν και ο Δήμος και η Περιφέρεια αλλά και άλλοι φορείς όπως ο Ερυθρός Σταυρός, το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας αλλά και πολίτες, που ήρθαν εδώ να υποδεχθούν τους πρόσφυγες. Υπάρχει πλήρης εγρήγορση για αυτό το θέμα το πολύ σημαντικό. Όπως μας διαβεβαίωσαν είναι καλά στην υγεία τους, έχουν βέβαια εγκαύματα α’ βαθμού από αυτό το ταξίδι. Η δική μας θέση είναι ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα καταγραφή, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και πολιτικό άσυλο στους αιτούντες, ειδικά να υπάρξει πρόνοια και μέριμνα για τις οικογένειες και τα παιδιά, που όπως είδαμε είναι πολλά, ακόμα και νεογέννητα. Επίσης να υπάρξει άμεση συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και της κυβέρνησης για να δούμε πώς θα εξασφαλιστεί η διαμονή τους σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας για τη συνέχεια και να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τη διαμονή τους».
Στ.Μ.