Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 03:00

Ιστορικός περίπατος με το ΚΚΕ για την αντιφασιστική νίκη των λαών

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ιστορικό περίπατο σε σημεία της Καλαμάτας όπου έγιναν καθοριστικής σημασίας συμπλοκές για την απελευθέρωση της πόλης από τον ΕΛΑΣ, το Σεπτέμβρη του 1944, διοργάνωσε το ΚΚΕ το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο της επετείου για τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών…

Ο ιστορικός περίπατος ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου μίλησε το στέλεχος του κόμματος, Βασίλης Γκίζας. Όπως υπογράμμισε, η Σοβιετική Ένωση με τον Ιωσήφ Στάλιν, τον Κόκκινο Στρατό και το άκαμπτο ηθικό του σοβιετικού λαού κατάφεραν να νικήσουν τα ναζιστικά στρατεύματα και να υψώσουν το κόκκινο λάβαρο με το σφυροδρέπανο στην καρδιά του Βερολίνου του Χίτλερ. Ο Βασίλης Γκίζας τόνισε όμως ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να ξαναγραφτεί η ιστορία και να διαστρεβλωθεί ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης, με σκοπό να χτυπηθεί ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός, που στρέφεται κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Επίσης ο Βασίλης Γκίζας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ συνεχίζει αταλάντευτα στο δρόμο προς τη λαϊκή εξουσία, γνωρίζοντας καλά ότι τα αστικά κυβερνητικά σχήματα, όσο φιλολαϊκές θέσεις και αν διατυπώνουν, οι πολιτικές που τελικά εφαρμόζουν υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτό επιβεβαιώνεται, συνέχισε, και τώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παρά τις διακηρύξεις της όχι μόνο έχει διατηρήσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα αλλά βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για να επιβάλει και νέα.
Την ξενάγηση στον ιστορικό περίπατο έκανε ο Κώστας Ρεϊντζόπουλος. Ο περίπατος πέρασε από την περιοχή του Κάστρου της Καλαμάτας, από τη Φραγκόλιμνα, από το Πάνθεον, ενώ κατέληξε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.
Στ.Μ.