Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 03:00

Εσωκομματικός διάλογος στα συλλογικά όργανα της Ν.Δ. την Τετάρτη και Κυριακή

ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ
Σε νομαρχιακό συμβούλιο καλεί την Τετάρτη τα μέλη και τα στελέχη της η τοπική Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να συζητηθεί η πολιτική επικαιρότητα αλλά να γίνει και η αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων του Φλεβάρη. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, η περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος…

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, Περικλής Μαντάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι, απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις κομματικές αυτές διαδικασίες, ενώ υποστήριξε ότι η χώρα έχει οδηγηθεί σε κρίσιμη καμπή με την πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιπλέον ανέφερε ότι πολύ σύντομα η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί ξανά ως η πολιτική δύναμη που εγγυάται ένα καλύτερο αύριο, με μπροστάρη τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο σημείωσε ότι έχει δουλέψει πιο πολύ απ’ όλους γι’ αυτό το σκοπό και πως είναι ο μόνος ηγέτης που ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις.
Σε ό,τι αφορά το νομαρχιακό συμβούλιο της Τετάρτης, ο Περικλής Μαντάς επεσήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί στις επτά το απόγευμα, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX». Σε αυτό προσκαλούνται οι πρώην βουλευτές του κόμματος, οι πολιτευτές, οι δήμαρχοι, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα στελέχη και μέλη του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ σημείωσε ότι στο νομαρχιακό συμβούλιο θα γίνει η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και επίσης θα συζητηθούν προτάσεις για τη λειτουργία και τη δομή της Ν.Δ. Σε ό,τι αφορά την περιφερειακή συνδιάσκεψη, ο Περικλής Μαντάς ανέφερε ότι το κύριο θέμα της θα είναι οι αλλαγές στον τομέα της παιδείας.
Αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ υποστήριξε ότι η χώρα έχει βρεθεί σε οριακό σημείο, ωστόσο τόνισε πως η Ν.Δ. θέλει να συμβάλει στη λύση των προβλημάτων, με την προϋπόθεση ότι η λύση αυτή δεν θα περιλαμβάνει την «ακατάσχετη φορολόγηση» των πολιτών.
Ο Περικλής Μαντάς ρωτήθηκε για τη στάση που κράτησε ο ίδιος, ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης, αλλά και ο δήμαρχος Καλαμάτας όπως και άλλα στελέχη της Ν.Δ., όσον αφορά την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τόσο ο ίδιος όσο και ο δήμαρχος Καλαμάτας στήριξαν την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων, παρ’ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν διαφορετική. Σχετικά ο Περικλής Μαντάς υποστήριξε ότι το κύριο ζήτημα για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι η κατάθεση των χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά ο τρόπος με τον οποίο αποφασίστηκε να γίνει, δηλαδή η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μια διαδικασία την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση την κατήγγειλε.
Κατά τα άλλα, ο Περικλής Μαντάς υποστήριξε ότι τα πρόσωπα που υπηρετούν στην αυτοδιοίκηση δεν παίρνουν μαζί τους στο Δήμο ή στην Περιφέρεια την κομματική τους ταυτότητα, που σημαίνει ότι μπορούν να διαφοροποιούνται από τις αποφάσεις του κόμματός τους. Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος ψήφισε για την κατάθεση των χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος με τους όρους που έθεσε η περιφερειακή αρχή, τόσο για την ανάγκη ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές όσο και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της αυτοδιοίκησης.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, ο Περικλής Μαντάς τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του από τα όργανα του κόμματος και το μόνο που υπάρχει είναι κάποιες προσωπικές στρατηγικές ορισμένων προσώπων, τα οποία πρόσφατα μάλιστα ευνοήθηκαν από τον πρόεδρο της Ν.Δ. και που λειτουργούν με ιδιοτελείς σκοπούς.
Στ.Μ.