Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 03:00

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Κυβέρνηση και εταίροι στην ίδια πλευρά του τραπεζιού

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Κυβέρνηση και εταίροι στην ίδια πλευρά του τραπεζιού

ΔΙΜΗΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
«Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση επιβεβαιώνουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι εταίροι της, βρίσκονται από την ίδια πλευρά του τραπεζιού», υποστηρίζει το ΠΑΜΕ και καλεί τα συνδικάτα να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική. Σήμερα παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός δράσης του ΠΑΜΕ για το επόμενο δίμηνο…

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, εκπρόσωπος της γραμματείας του ΠΑΜΕ ανακοίνωσε ότι διοργανώνεται πλατιά σύσκεψη των ταξικών σωματείων, για την Πέμπτη το βράδυ, στις εννέα, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ενόψει των πανελλαδικών συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Ιούνη και της πανελλαδικής απεργίας που προετοιμάζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούνη. «Το κλίμα αγωνίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων που καλλιεργείται από την αρχή της προηγούμενης βδομάδας, κυρίως από την κυβερνητική προπαγάνδα και όχι μόνο, δεν πρέπει να μας παγιδεύσει. Μας υποβάλλουν σε σκοτσέζικο ντους στην κυριολεξία, όπου, τη μία μέρα μας πληροφορούν για εμπλοκή των διαπραγματεύσεων και την άλλη μας ενημερώνουν για εποικοδομητικές συνομιλίες και πρόοδο. Αυτή η διαδικασία έχει ως στόχο να κάνει τη λαϊκή συνείδηση «χυλό», έτοιμη να αποδεχτεί τις αντιλαϊκές επιλογές», τόνισε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος και συνέχισε:
«Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη. Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση επιβεβαιώνουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι εταίροι της, βρίσκονται από την ίδια πλευρά του τραπεζιού! Διαπραγματεύονται πώς θα «μοιραστούν» χασούρες και κέρδη για λογαριασμό των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, με δεδομένη όμως τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι διαφορές τους αφορούν το πώς, το πότε θα περάσουν και το πώς θα βαφτιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα. Στον «έντιμο συμβιβασμό τους », όχι μόνο δεν θα υπάρχει ανάκτηση των μεγάλων απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι την περίοδο της κρίσης, αλλά αυτός ο συμβιβασμός θα συνοδευτεί και με νέα αντιλαϊκά μέτρα».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ ο Παναγιώτης Κουφαλάκος σημείωσε: «Είμαστε σε ετοιμότητα, σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Σήμερα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής συμμαχίας, διοργανώνουμε πικετοφορίες, ανατολικά και δυτικά της πόλης. Την Πέμπτη στις 9 το βράδυ διοργανώνουμε πλατιά σύσκεψη συνδικαλιστών στο εργατικό κέντρο, όπου μαζί θα σχεδιάσουμε τις κινήσεις του διμήνου, με χρονικό ορίζοντα 30 Ιούνη. Για τον σκοπό αυτό τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ προετοιμάζονται για Πανελλαδικά Συλλαλητήρια για τις αρχές Ιούνη και Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για το δεύτερο 15ήμερο του Ιούνη. Καλούμε τα συνδικάτα να συνεδριάσουν και να πάρουν σχετικές αποφάσεις καταδίκης της Κυβερνητικής πολιτικής, με αίτημα 751 ευρώ τώρα με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και επαναφορά όλων των απωλειών με αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Λυκοσυμαχία. Τέλος, στον ταξικό αγώνα ισότιμη θέση κατέχουν η μόρφωση, ο πολιτισμός και η τέχνη. Για τον σκοπό αυτό, την Κυριακή 17 ΜΑΗ, και ώρα 8 το βράδυ, η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ θα ανεβάσει στο αμφιθέατρο του εργατικού κέντρου το έργο του Ρίτσου οι «Γειτονιές του κόσμου», με ελεύθερη είσοδο και με συμμετοχή ένα λαχνό οικονομικής ενίσχυσης του ΠΑΜΕ».
Στη συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, παρουσίασε τις θέσεις του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας για το μεταναστευτικό ζήτημα, με αφορμή την έλευση των μεταναστών από τη Συρία το Σάββατο το μεσημέρι στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Στ.Μ.