Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 03:00

Προπαγάνδιση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα στο Μουσείο Μπενάκη

Προπαγάνδιση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα στο Μουσείο Μπενάκη

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021, στις μεγάλες εφημερίδες της Αθήνας και τα κανάλια, θα προπαγανδίσει το Γραφείο Υποψηφιότητας, με μεγάλη συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει στο Μουσείο Μπενάκη, στις 26 Μάη…

Η σχετική απόφαση ελήφθη το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, το οποίο ενέκρινε και τη σχετική δαπάνη για τη μίσθωση της αίθουσας και την προσφορά μπουφέ με μεσσηνιακές γεύσεις, συνολικού ύψους 3.680 ευρώ.
Όπως σημείωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτωρ Τσατσούλης, η συνέντευξη θα δοθεί στο κτήριο του Κολωνακίου, από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, τον ίδιο και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έλενα Πέγκα. Πρόσθεσε ότι πιθανότατα θα μιλήσει και κάποιος εκπρόσωπος του Μουσείου, με θέμα την οικία του Πάτρικ Λη Φέρμορ, στην Καρδαμύλη. Ο Πάτρικ Λη Φέρμορ άφησε το σπίτι του στο Μουσείο Μπενάκη, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τη διαμονή καλλιτεχνών και την καλλιτεχνική δημιουργία. Το Γραφείο Υποψηφιότητας θα εντάξει το σπίτι στον φάκελο υποψηφιότητας της Καλαμάτας.
Επίσης ο Έκτωρ Τσατσούλης σημείωσε ότι υπάρχουν προτάσεις από παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να πραγματοποιηθεί και στην Καλαμάτα μια μεγάλη προπαγανδιστική εκδήλωση, τόνισε όμως ότι σε αυτή τη φάση δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο, διότι το κόστος θα ήταν μεγάλο χωρίς να είναι εξασφαλισμένη η προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του κέντρου.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις και πρόεδρος των Τριτέκνων, Χρήστος Κορομηλάς, πρότεινε να συμμετέχει στη συνέντευξη Τύπου και μια διακεκριμένη προσωπικότητα της περιοχής μας, ώστε να έλξει το ενδιαφέρον του δημοσιογραφικού κόσμου της Αθήνας. Ένα τέτοιο πρόσωπο είπε ότι θα μπορούσε να είναι ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ανασκαφέας της Αρχαίας Μεσσήνης.
Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, τόνισε από την πλευρά του ότι θα ήταν χρήσιμο να γίνει μια προπαγανδιστική εκδήλωση και στην Καλαμάτα.
Στ.Μ.