Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 00:00

Δεν έχει καταθέσει ακόμη ο Δήμος Καλαμάτας τα λεφτά στην Τράπεζα της Ελλάδος

ΦΟΒΕΡΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
Πιο εύκολο είναι να στείλουν οι Δήμοι τα ταμειακά τους διαθέσιμα απευθείας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους υπόλοιπους δανειστές παρά να ανοίξουν λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος και να τα καταθέσουν εκεί, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, αρχικά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ακολούθως με τη δημοκρατική διαδικασία. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, υπογράμμισε χθες ότι η διαδικασία…

…για την κατάθεση των χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι υπερβολικά χρονοβόρα, γιατί χρειάζεται να προηγηθούν πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ο Δημήτρης Μπούχαλης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση όφειλε να τα είχε ρυθμίσει αυτά τα ζητήματα πριν επιβάλει τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, για τις ανάγκες του εσωτερικού δανεισμού. Επιπλέον δε δήλωσε ότι από την ενημέρωση που είχε η κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Καλαμάτας δεν πρέπει να έχει γίνει ακόμη, ακριβώς λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών που χρειάζεται να προηγηθούν.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι από τους λίγους Δήμους της χώρας που δέχτηκαν περίπου με χαρά να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, σκεφθείτε δηλαδή πόσο περισσότερο θα καθυστερήσει αυτή η διαδικασία σε εκείνους τους Δήμους που δεν έχουν την ίδια θέρμη ή και έχουν αντιταχθεί.
Σημειώνεται ότι το ερώτημα για το αν έχει προχωρήσει η κατάθεση των χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος έκανε ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, που για μια ακόμη φορά υπογράμμισε ότι πρόκειται για χρέος απέναντι στην πατρίδα να μεταφέρουν οι Δήμοι τα χρήματά τους σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης.
Στ.Μ.