Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 00:00

Ήρθαν οι «προπομποί» των 25.000 Γάλλων τουριστών που αναμένονται στην περιοχή μας

Ήρθαν οι «προπομποί» των 25.000 Γάλλων τουριστών που αναμένονται στην περιοχή μας

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 
Με χορούς και με μεσσηνιακές γεύσεις υποδέχθηκαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Καλαμάτας, την πρώτη αποστολή του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πρακτορείου της Γαλλίας, “Thalasso”, στην Καλαμάτα. Το πρακτορείο αναμένεται να φέρει στην Πελοπόννησο περίπου 25.000 Γάλλους για τις καλοκαιρινές διακοπές τους…

Η αποστολή έφτασε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με τη πρώτη για φέτος πτήση της Aegean στην εβδομαδιαία γραμμή Παρίσι-Καλαμάτα.
Ήρθαν συνολικά 176 άτομα, κυρίως τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα μείνουν στην Costa Navarino και σε τουριστικές μονάδες της Καλαμάτας, στο Φιλοξένια, το Elite, το Ακτή Ταΰγετος και το «Orizon».

 

  

 

  Τους Γάλλους υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Περικλή Μαντά, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτα Ντίντα, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Βεργόπουλος, η εντεταλμένη για τον τουρισμό στη Μεσσηνία περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας.

  

 

 

  Στο πλαίσιο της υποδοχής χόρεψε τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Σπερχογείας, ενώ προσφέρθηκαν μεσσηνιακές γεύσεις στους Γάλλους.

  

 

  Ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στους Γάλλους μίλησε για τους στενούς δεσμούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη Γαλλία, ενώ μίλησε για την ομορφιά της περιοχής, τα μνημεία της, τους ανθρώπους της, την αίσθησή της.

  

 

  Χαιρετισμό απεύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, που τόνισε ότι η συνεργασία με το “Thalasso 1” είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της Περιφέρειας, σε συνεργασία με το τουριστικό πρακτορείο του Γιώργου Σιλιγαρδάκη Mega Travel. Επιπλέον ευχαρίστησε θερμά την Aegean Airlines, υπογραμμίζοντας ότι είναι καθοριστικός ο ρόλος της για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

  

 

  Η Παναγιώτα Ντίντα από την πλευρά της ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία της αυτή και τόνισε ότι ο Δήμος οργανώνει την καλύτερη δυνατή ξενάγηση των Γάλλων στην Καλαμάτα, μεθαύριο Παρασκευή.
Η Aegean συνδέει το Παρίσι με την Καλαμάτα κάθε Τρίτη, ενώ δρομολόγιο υπάρχει μια φορά την εβδομάδα και στο αεροδρόμιο του Άραξου.
Στ.Μ.