Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 00:00

Το κτήριο του πρώην Κοινωνικού Φορέα στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

Το κτήριο του πρώην Κοινωνικού Φορέα στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Και με τυπικό τρόπο σήμερα ο Δήμος επιβεβαίωσε τη σημαντική υποστήριξή του προς το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας, των Παιδικών Χωριών SOS. Σήμερα λοιπόν ο δήμαρχος υπέγραψε την παραχώρηση, στο Κέντρο Στήριξης, του κτηρίου του πρώην Κοινωνικού Φορέα, στη στοά Λόντου, ώστε οι σπουδαίες δράσεις του φορέα να συνεχιστούν αλλά και να πλαισιώσουν ακόμη περισσότερες οικογένειες και παιδιά που χρειάζονται υποστήριξη…

Την παραχώρηση υπέγραψε ο δήμαρχος Καλαμάτας και εκ  μέρους του Κέντρου ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS, Αναστάσιος Βρεττός, ενώ παραβρέθηκαν και εθελόντριες του Κέντρου Στήριξης.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους εθελοντές του Κέντρου Στήριξης και γενικότερα προς την οργάνωση των Παιδικών Χωριών SOS, μιλώντας για «ανθρώπους της αγάπης, που δίνουν το είναι τους, τον καλύτερο αυτό τους για να βοηθήσουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη». Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του κτηρίου του πρώην Κοινωνικού Φορέα, η οποία θα γίνει μέσα στο 2015, αφού πρώτα οι Υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτό μετακομίσουν στο νέο Δημαρχείο, στη λεωφόρο Αθηνών. Ο κ. Νίκας τόνισε ότι το κτήριο θα παραδοθεί στην καλύτερη κατάσταση, ώστε να μην χρειαστεί το Κέντρο Στήριξης να επιβαρυνθεί με μεγάλα έξοδα για επισκευές, ενώ διαβεβαίωσε επίσης ότι η στήριξη από την πλευρά του Δήμου θα συνεχιστεί σε όλα τα πλαίσια.
Ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS, Αναστάσιος Βρεττός, ευχαρίστησε το Δήμο για αυτή την προσφορά, η οποία, όπως τόνισε, δίνει τη δυνατότητα στο Κέντρο Στήριξης να αναλάβει επιπλέον προσπάθειες για τη στήριξη ακόμη περισσότερων οικογενειών με παιδιά που χρειάζονται βοήθεια.
Στ.Μ.