Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 00:00

Κουφαλάκος-Λαμπρόπουλος: Πρόκληση η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

Κουφαλάκος-Λαμπρόπουλος: Πρόκληση η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 
«Αποτελεί πρόκληση η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς τους φορείς και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για συμμετοχή στην κομματική εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα τις εξελίξεις στην Υγεία», τονίζουν τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Κουφαλάκος και Βαγγέλης Λαμπρόπουλος. Υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση…

…ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί γιατί με την πολιτική τους «διαλύουν την Δημόσια Υγεία προς όφελος των ιδιωτικών επενδύσεων για την υγεία».
Τονίζουν ακόμη ότι πρόκειται για πρόκληση γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «δεσμεύουν τα χρηματικά διαθέσιμα των Νοσοκομείων, για να πληρωθούν οι δανειστές» και ακόμη σημειώνουν
Την στιγμή που τα Νοσοκομεία λειτουργούν με:
•        Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με εντατικοποίηση της εργασίας και κίνδυνο εργαζομένων – ασθενών.
•        Μεγάλες αναμονές ασθενών στα χειρουργεία, (στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία 2-4 μήνες),
•        Ελλείψεις υλικών ζωτικών για τη λειτουργία του,
•        Παλιό εξοπλισμό και  διαρκή μείωση του προϋπολογισμού και κυριολεκτικά οικονομικό στραγγαλισμό.
Δεν ξέρουν άραγε τα στελέχη της κυβέρνησης τι γίνεται στα Νοσοκομεία και όλο το σύστημα υγείας; Την στιγμή που οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι σε πολύμορφες κινητοποιήσεις τους τελευταίους μήνες απέναντι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι πρόκληση να καλεί στην κομματική εκδήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ το Ε.Κ. Καλαμάτας».
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στις επτά το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας “REX”.
Σε ό,τι αφορά την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας οι Παναγιώτης Κουφαλάκος και Βαγγέλος Λαμπρόπουλος σημειώνουν: «Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Διοίκησης του  Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας πού έτρεξε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα, την ίδια στιγμή πού  απέρριψε αίτημα μας για έκτακτη σύγκλιση της Διοίκησης με θέμα τα πανελλαδικά Συλλαλητήρια της 11ης Ιούνη ενάντια στην νέα συμφωνία – νέο μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Δεν μας προξενεί εντύπωση η στάση αυτή της πλειοψηφίας. Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας, ΔΑΚΕ (ΝΔ)-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΩΝ (ΣΥΡΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), ανήκουν στον Κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, πού βάζουν πλάτη στην πολιτική της κυβέρνησης, των δανειστών και του κεφαλαίου.  
Μία είναι η λύση. Αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε ταξική κατεύθυνση.
Την Πέμπτη 11 Ιούνη Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα ταξικά συνδικάτα της χώρας μας, κόντρα στη νέα συμφωνία και στο νέο μνημόνιο».