Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 00:00

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη για τη ματαίωση της νέας συμφωνίας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΥ ΣΤΟ Ε.Κ.Κ. 
Την εργατική τάξη της πόλης κάλεσε σήμερα ο Παναγιώτης Κουφαλάκος να λάβει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσει αύριο το ΠΑΜΕ, ενάντια στην αναμενόμενη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές… Απάντησε επίσης στην καταγγελία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας κατά του ΠΑΜΕ…

«Καμία ανοχή, ματαιώνουμε τη νέα συμφωνία», τόνισε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, απευθύνοντας το κάλεσμα για το συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει στις 7:30 το απόγευμα της Πέμπτης, στην πλατεία 23 Μάρτη.
Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν ανάλογα συλλαλητήρια σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας.
Σε ό,τι αφορά την καταγγελία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αυτή έχει ως εξής: «Το ΕΚΚ καταγγέλλει τη συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΜΕ γιατί με ανακοίνωσή της στον τοπικό Τύπο ψεύδεται και καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΕΚΚ όπως λέει, για συμμετοχή σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ (η οποία μάλιστα δεν έχει πραγματοποιηθεί  ακόμη) ενώ είναι σαφές ότι το ΕΚΚ δεν είναι συνδιοργανωτής και δεν συμμετέχει σε καμία κομματική εκδήλωση, αλλά ούτε ποτέ στο παρελθόν έγινε κάτι τέτοιο με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Η προσπάθεια αυτή σπίλωσης, συκοφάντησης και ψεύδους προσβάλλει πρώτα από όλα τους ίδιους, είναι έξω και πέρα από οποιαδήποτε συνδικαλιστική πρακτική.
Λυπούμαστε που η εν λόγω παράταξη χρησιμοποιεί τέτοιου είδους τεχνάσματα γιατί έτσι απομακρύνει τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα. Πιστεύουν άραγε ότι έτσι μπορούν να αποκομίσουν κάποια οφέλη; Με προσπάθειες ψεύδους, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας με τέτοια τεχνάσματα, με θέσεις και προτάσεις που αναφέρονται σε άλλες εποχές και σε άλλο κόσμο, με ανέφικτα αιτήματα, όχι μόνο δεν συσπειρώνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αλλά τους αφήνουν παγερά αδιάφορους.  
Με τέτοιες μεθόδους δεν γίνεσαι χρήσιμος ούτε στο κίνημα ούτε στην κοινωνία. Καλό θα είναι να επανεξετάσουν τη στάση τους, η οποία τους απομακρύνει κάθε μέρα από τους εργαζόμενους και τα πραγματικά προβλήματα, μένοντας ουσιαστικά μόνοι στις μονόχνοτες και μονόχρωμες κινητοποιήσεις τους».
Η απάντηση του Παναγιώτη Κουφαλάκου, που είναι μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με την παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του κατήγγειλε την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου, τονίζοντας ότι είναι ανύπαρκτη όσον αφορά τα προβλήματα των εργαζομένων και πως η εντύπωση που δίνει είναι ότι υπάρχει μόνο για να καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Σε ό,τι αφορά το αν είναι ανέφικτα τα αιτήματα του ΠΑΜΕ, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος διερωτήθηκε αν πράγματι είναι ανέφικτο να επανέλθει ο βασικός μισθός στα 751 ευρώ, να επανέλθει η 13η και η 14η σύνταξη στους εργαζομένους,  να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, να καταργηθούν τα μνημόνια. Υπογράμμισε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ανέφικτο για το ΠΑΜΕ, αρκεί να βγουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι και να αγωνιστούν γι’ αυτά που τους ανήκουν, κόντρα σε όσους θέλουν να τα έχουν καλά με όλους, και με τους εργάτες και με τους μεγαλοεργοδότες.
Στ.Μ.