Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 00:00

Κρίμα, ένα περιουσιακό στοιχείο σε ακινησία και αχρηστία

ΚΙΝΗΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Την καίει ο ήλιος και τη φθείρει ο χρόνος την ολοκαίνουργια και ακριβή κινητή βιβλιοθήκη, που χρόνια τώρα βρίσκεται με σηκωμένο το χειρόφρενο στα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, στην όχθη του Νέδοντα…

Είναι το όχημα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε σχεδόν καθόλου, αν και το κράτος, οι φορολογούμενοι, πλήρωσαν για την αγορά του.
Την κινητή βιβλιοθήκη την είδαμε και σήμερα το μεσημέρι περνώντας έξω από τα συνεργεία του Δήμου και ακόμη μια φορά αναλογιστήκαμε τι σπατάλες έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει αυτό κράτος, αγοράζοντας πράγματα που αντί να τα αξιοποιήσει τα έχει παρατημένα να καταστρέφονται.
Προφανώς η κινητή βιβλιοθήκη είναι παρκαρισμένη εδώ και χρόνια επειδή η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας δεν διαθέτει οδηγό για να πηγαίνει στα σχολεία του Νομού, ειδικά στα χωριά της ενδοχώρας και να δανείζει βιβλία στους μαθητές.
Θα μπορούσαν ωστόσο οι υπεύθυνοι να απευθυνθούν στο υπουργείο, να πουν ότι έχουν αυτό το αυτοκίνητο σε ακινησία και να το πάρει κάποιος δημόσιος οργανισμός που το χρειάζεται. Το έχουν κάνει;
Στ.Μ.