Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 00:00

«Να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση» καλεί σήμερα ο Πετράκος την κυβέρνηση

ΧΘΕΣ ΑΠΟΔΕΧΟΤΑΝ ΤΙΣ 47 ΣΕΛΙΔΕΣ 
Στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχουν μπερδευτεί και μαζί μπερδεύουν και το κόσμο… Άλλα έλεγαν οι αποφάσεις του συνεδρίου του κόμματος, άλλα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, άλλα οι προγραμματικές δηλώσεις και άλλα η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές για συμφωνία. Έτσι και ο Θανάσης Πετράκος χθες αποδεχόταν την πρόταση των 47 σελίδων προς τους δανειστές, σήμερα όμως ζητάει συμφωνία στο πλαίσιο του ριζοσπαστικού προγράμματος του κόμματος…

Σε δήλωση που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας σημειώνει: «Τούτη την κρίσιμη ώρα για τον ελληνικό λαό και τον τόπο και ενώ οι απειλές και οι εκβιασμοί από τους ιμπεριαλιστικούς κύκλους της δύσης εντείνονται, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην υποχωρήσει μπροστά στους κυνικούς εκβιασμούς και στα ωμά τελεσίγραφα.
Το μόνο καθήκον για την κυβέρνηση αποτελεί μια συμφωνία η οποία πρέπει να επιτευχθεί μόνον εάν ωφελεί το λαό και τον τόπο.
Το πραγματικό δίλημμα των ημερών και αυτό που πρέπει να θέσει η κυβέρνηση προς τον ελληνικό λαό και προς τους δανειστές και να επιμείνει σε αυτό είναι να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από μια συμφωνία ασύμβατη με το ριζοσπαστικό πρόγραμμά.
Η χώρα διαθέτει πολλές εναλλακτικές λύσεις που παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για ελπιδοφόρες προοδευτικές εξελίξεις».
Χθες πάντως, στην τηλεοπτική «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ, ο Θανάσης Πετράκος αποδέχτηκε την πρόταση των 47 σελίδων της κυβέρνησης προς τους δανειστές, σχολιάζοντας ότι «Οι 47 σελίδες είναι το όριο, δεν μπορεί να γίνει αυτός ο βαρύς συμβιβασμός βαρύτερος».
Στ.Μ.