Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 00:00

Συσσίτιο στους ενδεείς της Καλαμάτας μόνο τις καθημερινές!

ΟΙ ΕΝΔΕΕΙΣ «ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥΣ» 
Μήνες τώρα ο Θόδωρος Μπρεδήμας «φωνάζει» στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την ανικανότητα του Δήμου Καλαμάτας να προσφέρει συσσίτιο στους ενδεείς της πόλης τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Τελικά η λύση ήταν πανεύκολο να βρεθεί…

Χθες το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, με αφορμή μια προσφορά της Χριστιανικής Στέγης Καλαμάτας, επανήλθε το θέμα της μη διάθεσης συσσιτίου τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Μάλιστα ο Θόδωρος Μπρεδήμας, επικεφαλής της «Αλλαγής», ανέβασε και πάλι τους τόνους, υπογραμμίζοντας ότι είναι ντροπή για το Δήμο να μην προσφέρει φαγητό στους πεινασμένους στις αργίες, αναγκάζοντάς τους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, να «κλειδώνουν το στομάχι τους» αυτές τις ημέρες.
Η υπεύθυνη του συσσιτίου, δημοτική σύμβουλος Αναστασία Μπελογιάννη, απάντησε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να προσφέρει το συσσίτιο διότι στις αργίες δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπάλληλος του Δήμου με δημοτικό αυτοκίνητο. Πρόσθεσε ότι πολλές φορές έχει διανείμει η ίδια φαγητό σε αργίες, με το δικό της αυτοκίνητο και με τη βοήθεια συγγενικών της προσώπων. Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι της μη προσφοράς συσσιτίου αυτές τις ημέρες.
Ωστόσο, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έτυχε να παραβρίσκεται ο Δημήτρης Βεργόπουλος, αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και υπεύθυνος της επιτροπής εθελοντών του Δήμου. Ο Δημήτρης Βεργόπουλος λοιπόν δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το οποίο είπε ότι μπορεί να λυθεί από την επιτροπή εθελοντών άμεσα.
Προηγουμένως ο μεν Σταμάτης Μπεχράκης, της μείζονος μειοψηφίας, διερωτήθηκε γιατί ο Δήμος, εν ανάγκη, δεν μισθώνει ένα ταξί ώστε να κάνει αυτή τη δουλειά στις αργίες. Ο δε Δημήτρης Φαββατάς, της ίδιας παράταξης, είπε ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη διανομή του συσσιτίου περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας. Η Αναστασία Μπελογιάννη απάντησε σχετικά ότι η Δημοτική Αστυνομία μόλις επανασυστάθηκε και μόλις τώρα προέκυψε η δυνατότητα αξιοποίησης του περιπολικού της.
Σε ό,τι αφορά την προσφορά της Χριστιανικής Στέγης Καλαμάτας, αυτή περιλαμβάνει την παροχή συσσιτίου ένα Σάββατο κάθε μήνα από τον Ιούλιο μέχρι και το Δεκέμβριο, σε συνέχεια ανάλογης προφοράς τους προηγούμενους μήνες.
Στ.Μ.