Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 16:08

Βρετανοί πράκτορες τουρισμού πολυτελείας στη Μεσσηνία

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 
Έξι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες που ειδικεύονται στον τουρισμό πολυτελείας και μια δημοσιογράφος του περιοδικού “Aspire», περιηγήθηκαν τη Μεσσηνία για μια εβδομάδα περίπου και ξεναγήθηκαν από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας…

Όπως σημειώνει το Επιμελητήριο σε σχετική ανακοίνωσή του, «ταξίδι γνωριμίας (fam trip) πραγματοποίησαν στη Μεσσηνία από 16 έως 21 Ιουνίου 2015, έξι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες που ειδικεύονται στον τουρισμό πολυτελείας, και μια δημοσιογράφος του περιοδικού “Aspire”, συνοδευόμενοι απο τη Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας κα. Χριστίνα Καλογερά, για τους οποίους το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ανέλαβε τις μετακινήσεις για την γνωριμία με την περιοχή.
Σημειώνεται ότι το ταξίδι γνωριμίας (fam trip) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο χορηγίας του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας σε τμήμα των “Agent Achievement Αwards”, του δημοφιλούς travel trade περιοδικού Aspire του εκδοτικού ομίλου Travel Weekly Group, όπου οι 6 συμμετέχοντες θα επιλεχθούν από τους 12 τελικούς υποψήφιους (finalists) για το σκέλος των βραβείων που θα χορηγήσει ο ΕΟΤ, το οποίο θα αφορά αποκλειστικά στον τουρισμό πολυτελείας.
Σκοπός του fam-press trip ήταν η καλύτερη δυνατή γνωριμία των επισκεπτών με τη Μεσσηνία ως τουριστικό προορισμό πολυτελείας, δίνοντας έμφαση στις ομορφιές του τόπου, τις ξενοδοχειακές υποδομές, τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, τη μεσσηνιακή γαστρονομία, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στην πόλη της Καλαμάτας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Μανιάτη, ο οποίος τους καλωσόρισε, τους ενημέρωσε για τα πλεονεκτήματα της περιοχής και τους προσέφερε έντυπο πληροφοριακό υλικό της Μεσσηνίας, που έχει επιμεληθεί το Γραφείο Υποδοχής Συνεδρίων, Επισκεπτών και Θεματικού Τουρισμού Μεσσηνίας (KCVB) του Επιμελητηρίου, καθώς και τοπικά παραδοσιακά μεσσηνιακά προϊόντα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη συμβολή του Costa Navarino που παρείχε τη διαμονή και τις δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του ξενοδοχείου, στον Πρόεδρο της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Μεσσηνίας κ. Θανάση Ψαρούλη, όπως και στα ξενοδοχεία-χορηγούς HORIZON BLU, ELITE CITY RESORT, MESSINIAN BAY και TAYGETOS BEACH που ανέλαβαν τη διαμονή και τα δείπνα στην Καλαμάτα».