Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 21:32

Πρόστιμο του ΣΔΟΕ στη Φάρις ύψους 750.000 ευρώ!

Πρόστιμο του ΣΔΟΕ στη Φάρις ύψους 750.000 ευρώ!

ΠΑΛΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΔΗΠΕΘΕΚ 
Πρόστιμο επέβαλε το ΣΔΟΕ στη Φάρις, ύψους 750.000 ευρώ, για σειρά παρατυπιών που φέρεται ότι έχουν γίνει από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, την περίοδο μεταξύ 2003 και 2008!…

Η Φάρις όμως φαίνεται ότι θα τη «γλιτώσει φθηνά», καθώς έχει επιτευχθεί συμβιβασμός με το ΣΔΟΕ, ώστε το ύψος του προστίμου να μειωθεί στα 250.000 ευρώ. Γι’ αυτό το λόγο αύριο το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις καλείται σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, ώστε αφενός να εγκριθεί ο συμβιβασμός με το ΣΔΟΕ και αφετέρου να ενταχθεί το πρόστιμο στη ρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή, θα καταβληθεί άμεσα το 40% του προστίμου, που αντιστοιχεί σε ποσό 102.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα καταβληθούν σε 100 μηνιαίες δόσεις.
Η βεβαίωση του προστίμου από το ΣΔΟΕ έγινε με σημερινή απόφαση. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για πλαστά τιμολόγια (αθεώρητα και τρυπημένα με καρφίτσα!). Οι παρατυπίες αυτές φέρεται ότι έχουν γίνει από συνταξιούχο σήμερα υπάλληλο του ΔΗΠΕΘΕΚ, ο οποίος όμως, σύμφωνα με όσα έχει διαπιστώσει η Φάρις, δεν φαίνεται να έχει καταχραστεί χρήματα. Ο λόγος αυτών των παρατυπιών, σύμφωνα με τις ενδείξεις και εκτιμήσεις, είναι ότι το ΔΗΠΕΘΕΚ λειτουργούσε χωρίς καμία τάξη και χωρίς έλεγχο.
Για την ίδια υπόθεση το ΣΔΟΕ είχε καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της Φάρις, Θανάση Ηλιόπουλου, ο οποίος όμως την επίμαχη περίοδο δεν είχε καμία ευθύνη όσον αφορά τη Φάρις ή την πρώην ΔΕΠΑΚ και το ΔΗΠΕΘΕΚ. Η μήνυση τελικά ανακλήθηκε, ενώ θεωρείται απίθανο να επανέλθει το ΣΔΟΕ κατά των προσώπων που είχαν τότε την πολιτική ευθύνη της Φάρις ή της πρώην ΔΕΠΑΚ και του ΔΗΠΕΘΕΚ, αφού αύριο πρόκειται να ρυθμιστεί το οικονομικό ζήτημα.
Με δηλώσεις του στην «Kalamata Journal» ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, τόνισε ότι με την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις «μπαίνει τέλος σε αυτή την πονεμένη ιστορία, μια ιστορία κακής αντιμετώπισης των θεμάτων. Μια ιστορία με πρόστιμα από το ΙΚΑ, από το ΣΔΟΕ, με ρυθμίσεις, με πλαστά τιμολόγια, με απλήρωτες υποχρεώσεις. Τώρα ξεμπερδεύουμε οριστικά από όλα αυτά που λειτουργούσαν σαν ένα μεγάλο βαρίδι το οποίο είχε δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη Φάρις».
Σημειώνεται, τέλος, ότι στο παρελθόν ο Δήμος είχε αναγκαστεί να πάρει δάνειο 800.000 ευρώ προκειμένου να εξοφλήσει οφειλές του ΔΗΠΕΘΕΚ και στο ΙΚΑ.
Στ.Μ.