Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 15:01

Τα αρνείται όλα ο Χάρης Βγενής και μιλάει για λάσπη και σκανδαλολογίες

Τα αρνείται όλα ο Χάρης Βγενής και μιλάει για λάσπη και σκανδαλολογίες

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ 
Αρνείται ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρης Βγενής, ότι ξεκίνησε επιχειρηματική δραστηριότητα στον αιγιαλό της Καλαμάτας χωρίς να περιμένει να του χορηγηθεί η προβλεπόμενη άδεια αλλά και ότι προέβη σε μη νόμιμες εργασίες και σε μη νόμιμες εγκαταστάσεις. Ισχυρίστηκε ότι αυτό που έκανε ήταν η παροχή υποστήριξης για την πραγματοποίηση του μεσογειακού πρωταθλήματος ελεύθερης κατάδυσης, το πρώτο 20ήμερο του Ιουνίου…

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στον αιγιαλό, εκεί που είχε στήσει τις εγκαταστάσεις και εκεί που βρίσκονται ακόμη αγκυροβολημένα τα θαλάσσια σκάφη αναψυχής της επιχείρησής του, τα οποία υποστήριξε ότι νόμιμα είναι εκεί γιατί «ο αρόδου ελλιμενισμός προβλέπεται».
Ωστόσο, ο Χάρης Βγενής αρνήθηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, τονίζοντας ότι αυτό θα το κάνει με θεσμικό τρόπο αύριο το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Για τον σιδερένιο οικίσκο που είχε εγκαταστήσει στον αιγιαλό ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου υποστήριξε ότι τον έστησε όχι για την επιχειρηματική του δραστηριότητα αλλά για την υποστήριξη με διάφορα μέσα της επιχείρησής του, τα οποία προσέφερε δωρεάν, για μεσογειακό πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης. Για τις διαμορφώσεις που έγιναν στον αιγιαλό και τη μετακίνηση άμμου, είπε ότι ο σκοπός είναι η δημιουργία ράμπας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης ο Χάρης Βγενής αρνήθηκε ότι νοίκιασε σε λουόμενους θαλάσσια μέσα αναψυχής της επιχείρησής του το προηγούμενο διάστημα και επέμεινε ότι τα μέσα αυτά διατέθηκαν για τις ανάγκες του μεσογειακού πρωταθλήματος.
Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εξαπέλυσε επίθεση στους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρη Φαββατά και Γιάννη Θεοφιλόπουλο, υποστηρίζοντας ότι κατέφυγαν σε μια σκανδαλολογία και μια λασπολογία εναντίον του. Για τον Γιάννη Θεοφιλόπουλο ο Χάρης Βγενής τόνισε ότι έχει άγνοια του θέματος και παρέσυρε και την παράταξή του, ενώ για τον Δημήτρη Φαββατά είπε ότι από πέρσι βάλλει εναντίον του για αντιπολιτευτικούς λόγους και παρουσίασε τοποθέτησή του σε περσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία φέρεται να είχε πει ότι δεν πρέπει να παραχωρηθεί χώρος στον Χάρη Βγενή επειδή είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.
Επιπλέον ο Χάρης Βγενής τόνισε ότι η επιχείρησή του δραστηριοποιείται επί 15 χρόνια και βοηθάει χωρίς κανένα αντάλλαγμα σε πάρα πολλές διοργανώσεις, ακόμη και σε επιχειρήσεις διάσωσης, παίρνοντας μάλιστα και εύφημο μνεία από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Αντίθετα, όπως πρόσθεσε, οι Δημήτρης Φαββατάς και Γιάννης Θεοφιλόπουλος δεν έχουν κάνει τίποτα, έμπρακτα, για την πόλη.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Χάρης Βγενής ανέφερε ότι η επιχείρησή του έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία από την καθυστέρηση παραχώρησης του χώρου, με συνέπεια επίσης να χάνουν μεροκάματα εργαζόμενοι με τους οποίους πρόκειται να συνεργαστεί και να χάνουν δουλειά και άλλες επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται. Σημείωσε ωστόσο ότι η επιχείρησή του δεν προτίθεται να στραφεί νομικά κατά του Δήμου, για την συγκεκριμένη ζημία.
Στ.Μ.