Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 16:08

Το ΚΚΕ διοργανώνει διαδήλωση για τη διαφαινόμενη νέα συμφωνία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 
Διαδήλωση κατά της διαφαινόμενης νέας συμφωνίας διοργανώνει το ΚΚΕ την Παρασκευή το βράδυ, στην Καλαμάτα. Το ίδιο βράδυ επίσης στην Καλαμάτα διοργανώνει συγκέντρωση ο ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Νίκο Φίλη…

Η διαδήλωση του ΚΚΕ θα ξεκινήσει στις οκτώ το βράδυ, από την πλατεία 23ης Μαρτίου και όπως σημειώνει η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του κόμματος, «ο ελληνικός λαός έχει ιστορία, έχει εμπειρία πρέπει και μπορεί να δει το χρέος και το καθήκον του για το σήμερα:  Να μη συμβιβαστεί με το ρεαλισμό τους, να μη δεχτεί να ζήσουμε με τα λίγα. Να μη δεχθεί σκύψουμε το κεφάλι στους αστούς και την κυβέρνησή τους, αλλά να κρατήσουμε στάση περήφανη: να είναι μαζικές οι συγκεντρώσεις των επόμενων ημερών για να φτάσει παντού το μήνυμα δεν ότι δεν εκβιαζόμαστε από κυβερνήσεις και δανειστές, δεν τους χαρίζουμε τη ζωή μας, ερχόμαστε από μακριά και δεν φοβόμαστε, ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
Στις 5 Ιούλη θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους με απόφαση του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947-1949. Είναι χρέος μας, να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να τιμήσουμε τους νεκρούς της Τρίπολης όπως τους αξίζει, με μια μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση και ένα εντυπωσιακό και επιβλητικό μνημείο των ηρώων που δεν λύγισαν, δεν συμβιβάστηκαν.
Η δράση ενάντια στη νέα αντιλαϊκή – αντεργατική λαίλαπα που φέρνει η συγκυβέρνηση, θα είναι και η καλύτερη προετοιμασία για την εκδήλωση στον τόπο εκτέλεσης των αγωνιστών. Να διατρανώσει με τη στάση και τα έργα του ότι το μόνο χρέος που έχει να ξεπληρώσει ο λαός είναι στους νεκρούς του που έγραψαν την ιστορία με το αίμα τους. Τέτοιο λεβέντη λαό, άφοβο και ασυμβίβαστο, θα θέλανε και αυτοί να τους τιμήσει πάνω από το μνημείο τους. Όλες οι υπόλοιπες μέρες πρέπει να μας βρουν στους δρόμους, στην οργάνωση του αγώνα κόντρα στη ζωή που μας ετοιμάζουν.
Μέχρι τις 5 Ιούλη, οι κομμουνιστές στην Πελοπόννησο θα είναι «στο πόδι», δεν θα λυπηθούνε κόπο και ξεκούραση».