Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 19:09

Νίκας και Αλειφέρη προπαγανδίζουν το "ναι" στο δημοψήφισμα

ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ζήτησε σήμερα την ακύρωση του δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι είναι διχαστικό. Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τόνισε από την πλευρά της ότι το δημοψήφισμα είναι όχι απλά ριψοκίνδυνη ενέργεια για τον ελληνικό λαό αλλά πολύ επικίνδυνη…

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Αλειφέρη τόνισε ότι η απόφαση για το δημοψήφισμα αποτελεί «αυτοπαγίδευση» από την οποία ο ελληνικός λαός πρέπει να εξέλθει και σε καμία περίπτωση, πρόσθεσε, δεν είναι διαπραγματευτικό όπλο της πατρίδας.
Για το ερώτημα του δημοψηφίσματος ανέφερε ότι είναι «παραπλανητικό, σίγουρα διχαστικό και εν πολλοίς ψυχαναγκαστικό». Ειδικότερα σημείωσε ότι από τη μια η κυβέρνηση καλεί το λαό να πει όχι, χωρίς όμως να τον ενημερώνει για τις συνέπειές του, ενώ από την άλλη επιδιώκει να τοποθετήσει στη θέση του ενόχου εκείνους που υποστηρίζουν το ναι.
Ακόμη η Ελένη Αλειφέρη τόνισε ότι οι εταίροι πράγματι τηρούν μια εκβιαστική στάση απέναντι στην Ελλάδα, ωστόσο πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει αυτόν τον εκβιασμό στον ελληνικό λαό.
Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας υποστήριξε ότι το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι η παραμονή ή η έξοδος από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε ότι η ψήφος στο ναι οδηγεί στην ελπίδα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και την παραμονή στην ευρωζώνη, ενώ το όχι είπε ότι σημαίνει φτώχια για το σύνολο του ελληνικού λαού, που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες και εκρηκτικές καταστάσεις. Το ναι είναι μονόδρομος, είπε κλείνοντας.
Σε ό,τι αφορά το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, σήμερα «αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ακύρωσης του δημοψηφίσματος, διότι μετά τις νέες εξελίξεις και τις προτάσεις του Πρωθυπουργού δεν υπάρχει αντικείμενο. Τόνισε, επίσης, πως το δημοψήφισμα μπορεί να αποτελέσει παράγοντα εθνικού διχασμού».
Στ.Μ.