Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 18:41

Ανοιχτές οι μπάρες στα διόδια το Σαββατοκύριακο λόγω του δημοψηφίσματος

ΕΚΠΤΩΣΗ 25% ΣΤΟ ΚΤΕΛ 
Λόγω του δημοψηφίσματος ανοίγουν οι μπάρες των διοδίων τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής για τα ι.χ. και τις μοτοσικλέτες, όπως ανακοινώθηκε τόσο από το υπουργείο Οικονομίας και Υποδομών όσο και από τον Μορέα (παραχωρησιούχος αυτοκινήτοδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας). Επίσης, οι ετεροδημότες δικαιούνται έκπτωση 25% στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ, όπως επίσης ενημέρωσε το υπουργείο και μας επιβεβαίωσε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας…

Από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας μας είπαν ότι η έκπτωση ισχύει για διανομαρχιακή και όχι ενδονομαρχιακή μετακίνηση, όπως ακριβώς συμβαίνει και κατά τις εκλογές.
Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των διοδίων, ο Μορέας σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Κατόπιν σχετικής οδηγίας η οποία εδόθη από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για δωρεάν διέλευση Ι.Χ. και δικύκλων, από Σάββατο 5/7 και ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) έως και Κυριακή 6/7 ώρα 24:00 (μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα), η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η διέλευση των οχημάτων των αντίστοιχων κατηγοριών (1 και 2) από τους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας θα γίνεται χωρίς χρέωση. Η διέλευση θα γίνεται κατόπιν ανοίγματος της μπάρας διοδίων από το προσωπικό του εκάστοτε σταθμού.
Αντίστοιχα, οι κάτοχοι πομποδεκτών που διέρχονται από τις ηλεκτρονικές λωρίδες του αυτοκινητοδρόμου, θα πρέπει να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους προκειμένου να λειτουργεί ομαλά το αυτόματο άνοιγμα της μπάρας.
Διευκρινίζεται ότι για τα οχήματα των κατηγοριών 3 και 4, τα οποία και δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση, η καταβολή διοδίων θα γίνεται κανονικά και με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά - χειροκίνητα).
Για την ασφαλή και ομαλή ροή της κυκλοφορίας κατά το διάστημα αυτό, παρακαλούμε τους οδηγούς να προσαρμόζουν την ταχύτητά τους κατά την προσέγγιση και τη διέλευση από τους σταθμούς διοδίων, καθώς και να τηρούν τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. και τις οδηγίες της Τροχαίας και του προσωπικού μας».