Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 19:38

"Όχι" την Κυριακή λένε πρόσωπα και εκπρόσωποι φορέων της Μεσσηνίας

"Όχι" την Κυριακή λένε πρόσωπα και εκπρόσωποι φορέων της Μεσσηνίας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Πρόσωπα και εκπρόσωποι φορέων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους προσήλθαν το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, για να εκφράσουν την αναγκαιότητα υποστήριξης του «όχι», όσον αφορά το δημοψήφισμα της Κυριακής. Τα πρόσωπα αυτά δεν συμφώνησαν σε ένα κοινό πολιτικό πλαίσιο, επέμειναν ωστόσο ότι ο εργαζόμενος λαός δεν μπορεί να έχει διαφορετική επιλογή από το «όχι» την Κυριακή…

Ειδικότερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου προσήλθαν πρόσωπα και εκπρόσωποι φορέων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, στους Ανεξάρτητους Έλληνες, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στους Οικολόγους Πράσινους. Οι περισσότεροι περιέγραψαν ως αδιαπραγμάτευτη την συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και τόνισαν ότι αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «όχι» τότε η κυβέρνηση θα πάει με μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη στους εταίρους για τη νέα συμφωνία. Ωστόσο από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κυρίως υπογραμμίστηκε ότι η ψήφος στο «όχι» είναι όχι σε κάθε παλιό και νέο μνημόνιο, σε κάθε παλιά και νέα συμφωνία.
Οι περισσότεροι από τους παριστάμενους υπέγραψαν το κείμενο που ακολουθεί, με τον τίτλο «Με το ΟΧΙ της αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας»: «Η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος στις 5 Ιούλη 2015, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Ήταν μια αναπόφευκτη αλλά βαθιά δημοκρατική πολιτική πράξη, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τη Ελλάδας. Αδιέξοδο που προκάλεσαν με αποκλειστική τους ευθύνη οι δανειστές. αφού, παρ' ότι αρχικά αποδέχθηκαν την ελληνική πρόταση ως "καλή βάση συζήτησης", την επόμενη την πέταξαν στα "σκουπίδια". Ωμά, κυνικά και εκβιαστικά έδωσαν, ως τελεσίγραφο, μια δέσμη σκληρών μέτρων, χωρίς ρύθμιση - μείωση του χρέους και αναπτυξιακή χρηματοδότηση της χώρας μας.
* Ένα δυνατό "ΟΧΙ" δίνει δύναμη στην Ελλάδα και στην κυβέρνησή της να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για μια βιώσιμη, δίκαιη και αξιοπρεπή συμφωνία. Γιατί απέναντί τους θα έχουν έναν λαό, μια χώρα, που δεν μπορούν να την αγνοήσουν. Αυτό είναι το διακύβευμα της Κυριακής και όχι το παραπλανητικό και εκβιαστικό "ευρώ ή δραχμή". Η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη. Επιμένουμε όμως στην Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης και όχι της λιτότητας και της υποταγής στον κ. Σόϊμπλε.
Καλούμε τους πολίτες να πάρουν την υπόθεση της διαπραγμάτευσης στα χέρια τους.
* Λέμε ΟΧΙ στα μνημόνια, την λιτότητα και την υποταγή.
* λέμε ΝΑΙ στην λαϊκή κυριαρχία, στην υπερηφάνεια και την Δημοκρατία».


Το κείμενο υπογράφουν οι:
ΑΓΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ - Μέλος της Ν.Ε  του Τ.Ε.Ε
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - Δικηγόρος
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - Πολιτεύτρια ΑΝΕΛ
ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ - Εκπαιδευτικός - Περιφερειακή σύμβουλος
ΓΚΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Συνταξιούχος
ΓΡΑΜΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ - Ιδιωτικός υπάλληλος
ΔΡΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Πρώην Δήμαρχος Αετού
ΕΞΑΚΟΥΣΤΙΔΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ - Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας
ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΣΩΣΩ - Επιχειρηματίας
ΚΙΟΥΡΗ ΧΑΡΑ - Εκπαιδευτικός
ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΓΙΩΤΑ - Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ
ΚΟΥΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -Καθηγητής, πρώην Διευθηντής τραπέζης
ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ - Πρώην Δήμαρχος Πεταλιδίου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ - Οδοντοτεχνίτης- Πρώην Ελ. επαγγελματίας
ΛΕΚΚΑ ΝΙΚΟΛΙΝΑ - Πρόεδρος Ν.Τ ΑΔΕΔΥ
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ - Περιφ.Σύμβουλος, επικεφαλής «Πελοπόννησος Οικολογική»
ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΛΗΣ - Πρόεδρος Ι.Σ Μεσσηνίας
ΜΟΥΝΤΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Μέλος του Δ.Σ Κουνωνικού Ιατρείου,Ιατρικού Σύλλόγου
ΜΠΑΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -  Πρώην Δήμαρχος Αβίας
ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ - Πρώην βουλευτής, δημοσιογράφος, συγγραφέας
ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Ερευνητής του Ιδρυματος Τεχν. κ Έρευνας
ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Οικονομολόγος
ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Περιφερειακός Σύμβουλος
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΡΑΤΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Γραμματέας Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας
ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ -  Πρόεδρος εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας
ΣΚΑΛΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Πρώην Δήμαρχος Θουρίας
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Καθηγητής
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ -  Δικηγόρος
ΣΦΑΛΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Συντονιστική Επιτροπή ΑΝ.ΕΛ Μεσσηνίας
ΤΖΑΝΕΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - Γραμματέας ΑΝ.ΕΛ
Σταματόπουλος Χρήστος Δικηγόρος
ΨΑΡΡΕΑ ΕΛΕΝΑ - Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ 
Δ.Σ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΜΑΚΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ - Επικεφαλής
ΑΛΟΥΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΕΡΓΙΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ
ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΦΑΒΒΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δ. Σ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Επικεφαλής
ΤΣΟΡΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΙΨΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δ.Σ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΝΩΝΤΑς - επικεφαλής
Δ.Σ ΟΙΧΑΛΙΑΣ - ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ - επικεφαλής
Δ.Σ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΚΡΑΣΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ


Στη συνάντηση την εισήγηση έκανε ο Σταμάτης Μπεχράκης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στην Καλαμάτα, που τόνισε ότι το «όχι» είναι όχι στη λιτότητα, στην ύφεση και επιπλέον είναι ψήφος που θα διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Η Νικολίνα Λέκκα, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, τόνισε ότι η ίδια η αξιοπρέπεια των εργαζομένων επιβάλλει την υπερψήφιση του «ναι». Η Φένια Εξακουστίδου, από το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας, παρουσίασε το πλαίσιο των κοινωνικών δομών της χώρας, που τάσσονται υπέρ του «όχι». Ο Θανάσης Αθανασόπουλος, του Συλλόγου Υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τόνισε ότι ακόμη και ο ελάχιστος πατριωτισμός επιβάλλει στον καθέναν να ψηφίσει «όχι», ενώ εξέφρασε την ένστασή του για το κείμενο του «όχι», με την έννοια ότι δεν υπήρξε συνδιαμόρφωση από τους φορείς που προσκλήθηκαν στην εκδήλωση. Ο Μιχάλης Μιχαήλ, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, που σημείωσε όμως ότι παρίσταται όχι ως εκπρόσωπος του Συλλόγου του, τόνισε ότι και μόνο που οι Γερμανοί ζητούν να ψηφίσουν οι Έλληνες «ναι» είναι κρίσιμος λόγος για την επιλογή του «όχι». Ο Παναγιώτης Κάτσαρης, από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα τάχθηκε υπέρ του «όχι» τόσο στο δημοψήφισμα όσο και σε όλα τα παλιά και νέα μνημόνια. Ο Νίκος Πατσαρίνος, από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, υποστήριξε ότι το «όχι» θα ισχυροποιήσει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ενώ το «ναι» σημαίνει «ναι» σε όλα τα μέτρα. Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, από την Πελοπόννησος Οικολογική είπε «όχι» στο δημοψήφισμα και ναι στην Ευρώπη της δημοκρατίας. Η Χριστίνα Λαδά, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που όμως μίλησε ως εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τάχθηκε δυνατά υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα και του όχι στη μέγγενη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Ο Βαρθολομαίος Φουντουλάκης, αντιπρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ που επίσης είπε ότι δεν εκπροσωπεί το Σωματείο του, τόνισε ότι ο λαός πρέπει να είναι δυνατό «όχι» αλλά κάλεσε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να αξιοποιήσει αυτό το «όχι» σε κανένα παιχνίδι διαπραγμάτευσης. Τέλος, ο Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπογράμμισε ότι οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν «όχι» και να δώσουν τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ώστε να επιτύχουν μια συμφωνία προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.
Στ.Μ.