Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 22:29

Ψηφίστε "ναι" για να μην γίνουμε Αλβανία και Βόρεια Κορέα…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία και Βόρεια Κορέα εάν οι Έλληνες ψηφίσουν την Κυριακή στο δημοψήφισμα «όχι»… Αυτό ήταν ένα από τα επιχειρήματα, το οποίο μάλιστα διατυπώθηκε από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Καλαμάτα, υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα και υπέρ της Ευρώπης…

Ήταν μια συγκέντρωση που διοργανώθηκε από Κίνηση Πολιτών, με καλή συμμετοχή και με παρουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ. Ανάμεσά τους οι Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο Δημήτρης Κουσελάς, που είχε να εμφανιστεί σε πολιτική εκδήλωση από το 2012, ο Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι Γιώργος Κουτσούλης και Παναγής Κουμάντος, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.ά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο μήνυμα του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος μίλησε σε υψηλούς και δραματικούς τόνους, κάνοντας έκκληση για ψήφο στο «ναι» και τονίζοντας ότι το «όχι» οδηγεί στην έξοδο από την Ευρώπη και στον κίνδυνο να μετατραπεί η Ελλάδα σε Αλβανία και Βόρεια Κορέα, ενώ επιπλέον κάλεσε τον κόσμο να αναλογιστεί τους εθνικούς κινδύνους που βρίσκονται δίπλα στη χώρα. Ο δήμαρχος κάλεσε ιδιαίτερα τη νεολαία να μην αφήνει να την παρασύρουν εκείνοι που επενδύουν στην εξαθλίωση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση, ενώ τόνισε ότι η αναμέτρηση της Κυριακής αφορά την ίδια την πατρίδα και όχι κομματικούς σχηματισμούς. Κλείνοντας ευχήθηκε «και με νίκη».
Σε πιο ήπιους τόνους ήταν η τοποθέτηση του κεντρικού ομιλητή, καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην προέδρου του Συμβουλίου του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Πάνου Καζάκου, ο οποίος πάντως σημείωσε ότι οι αναφορές του δημάρχου περιγράφουν την αλήθεια. Και ο καθηγητής υποστήριξε ότι το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ναι ή όχι στη ευρωζώνη, σημειώνοντας πάντως ότι η κυβέρνηση ενδεχομένως δεν έχει επιλέξει την έξοδο από την ευρωζώνη αλλά με τους χειρισμούς θα οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο κ. Καζάκος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έξοδος από το ευρώ θα μειώσει δραματικά το βιοτικό επίπεδο στη χώρα, ενώ σημείωσε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι παραπειστικό διότι δεν παρουσιάζονται οι συνέπειες της κάθε επιλογής, καθώς επίσης σχολίασε ότι το ίδιο το δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται σε στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές. Τέλος, με κάπως ειρωνική χροιά ο καθηγητής ανέφερε ότι η συμπαράσταση της Βενεζουέλας δεν αρκεί για τη στήριξη της χώρας, ενώ με κάπως επικριτικό ύφος μίλησε για συμπαράταξη της ακροδεξιάς στο «όχι».
Στ.Μ.