Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 15:17

Ο πόθος για μπάνιο στη θάλασσα έγινε πραγματικότητα

Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος και ο Αθανάσιος Ξυπόλητος, όρθιος ο Νίκος Καραλής, αδημονούν να δουν τη λειτουργία της ράμπας που θα τους επιτρέψει να κάνουν το πολυπόθητο μπάνιο στη θάλασσα Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος και ο Αθανάσιος Ξυπόλητος, όρθιος ο Νίκος Καραλής, αδημονούν να δουν τη λειτουργία της ράμπας που θα τους επιτρέψει να κάνουν το πολυπόθητο μπάνιο στη θάλασσα

ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 
Μπορούσαν μόνο να δουν τη θάλασσα. Η αίσθηση του θαλασσινού νερού, της αλμύρας, ήταν για τα άτομα με κινητικά προβλήματα ένας μεγάλος πόθος. Από σήμερα όμως, που εγκαταστάθηκε στην πλαζ της Ανάστασης ηλεκτρική ράμπα, τα άτομα αυτά μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους όπως μπορούμε όλοι οι υπόλοιποι…

Το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για την εγκατάσταση της ράμπας η οποία μεταφέρει τα άτομα με κινητικά προβλήματα μέσα στο νερό της θάλασσας και το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν. Είναι μια ράμπα που έχει δημιουργήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών και κόστισε στο Δήμο περίπου 30.000 ευρώ. Είναι η μοναδική τέτοια ράμπα όχι μόνο στη Μεσσηνία αλλά σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γι’ αυτό και τα άτομα με κινητικά προβλήματα είναι πολύ ευχαριστημένα, ενώ ήδη έχουν αποφασίσει να έρθουν για τα μπάνια τους στην Καλαμάτα πολλά τέτοια άτομα από διάφορες περιοχές της Περιφέρειας.
Το έργο επισκέφθηκε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας,  Παναγιώτης Νίκας, που υπογράμμισε τη διάθεση του Δήμου να στηρίξει τα άτομα με ειδικές ανάγκες και γενικότερα τα άτομα με ειδικές ανάγκες ώστε να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους ανθρώπους.
Στο έργο ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Βεργόπουλος, που συντόνισε τις διαδικασίες ώστε το έργο να γίνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι η εγκατάσταση της ράμπας εξαγγέλθηκε μόλις την Άνοιξη και πολύ γρήγορα έγιναν ο διαγωνισμός, η ανάθεση και η εγκατάσταση.
Το έργο επισκέφθηκαν και άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία κινούνται με καροτσάκι, ο Αθανάσιος Ξυπόλητος από το Σύλλογος ΑΜΕΑ Μεσσηνίας και ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας. Και οι δύο υπογράμμισαν τη μεγάλη τους ικανοποίηση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα έβλεπαν τη θάλασσα μόνο από το δρόμο και όσο και ήθελαν δεν τους είχε δοθεί η δυνατότητα να κάνουν μπάνιο.
Αυτό που παρατήρησαν πάντως είναι ότι ο Δήμος πρέπει να φροντίσει και για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης, τουλάχιστον πέντε, επάνω από τη ράμπα, για τα άτομα που μετακινούνται με καροτσάκι, διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση και άρα θα είναι αποκλεισμένοι από τη χρησιμοποίηση της ράμπας.
Στο έργο ήταν και ο Νίκος Καραλής, πρόεδρος ΑΜΕΑ Αρκαδίας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, που τόνισε ότι θα ενημερώσει τα άτομα με κινητικά προβλήματα της Πελοποννήσου που οπωσδήποτε θα θελήσουν να έρθουν στην Καλαμάτα για να κάνουν τα μπάνια τους.
Στ.Μ.