Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 16:34

"Τράμπα" στο Δήμο θέλει να κάνει το κτήριο Αλειφέρη το υπουργείο Εσωτερικών

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Στα αζήτητα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει μείνει το διατηρητέο κτήριο-ερείπιο του πεζόδρομου της Αριστομένους, Αλειφέρη. Γι’ αυτό και το υπουργείο Εσωτερικών πρότεινε στο Δήμο να το αγοράσει εκείνος. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή αντιπροτείνει ανταλλαγή με άλλο ακίνητο του Δήμου στην Αθήνα…

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, είχε συνεργασία χθες με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, Δημήτρη Κλουρά. Ο δήμαρχος, όπως σημείωσε, κάλεσε το Δημόσιο να μεριμνήσει ώστε το κτήριο Αλειφέρη να «ντυθεί» με μουσαμά που θα απεικονίζει το αρχιτεκτονικό του σχέδιο, όπως έκανε και ο Δήμος με το κτήριο Αχίλλειον. Αυτό πρέπει να γίνει, τόνισε ο κ. Νίκας, τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και αισθητικής. Ωστόσο η απάντηση του κ. Κλουρά ήταν εάν μπορεί ο Δήμος να αγοράσει το κτήριο, δεδομένου ότι, παρά την αναζήτηση, δεν έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος να το αποκτήσει.
Η ανταπάντηση του δημάρχου Καλαμάτας ήταν να γίνει ανταλλαγή και ειδικότερα να δοθεί στο Δημόσιο, για την παραχώρηση του κτηρίου Αλειφέρη στο Δήμο, ένα ίσης αξίας ακίνητο στην Αθήνα. Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι έμεινε με την εντύπωση πως η αντιπρότασή θα εξεταστεί με θετικό τρόπο. Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι ζήτησε από τον γενικό γραμματέα να παραχωρηθεί στο Δήμο, κατά χρήση, η έκταση των 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία-Κορδία, όπου βρίσκονται αθλητικές εγκαταστάσεις και μη αξιοποιημένοι χώροι. Ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι ο Δήμος αγωνίστηκε και κατάφερε η συγκεκριμένη έκταση να μείνει εκτός των εκτάσεων που έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και πως ο Δήμος τη θέλει ώστε να την αξιοποιήσει για αναψυχή.
Επίσης, ο δήμαρχος ζήτησε να παραχωρηθεί στο Δήμο, κατά χρήση και η έκταση στη μαρίνα, την οποία διεκδικούν στα δικαστήρια το Ελληνικό Δημόσιο και ιδιώτης. Όπως τόνισε ο κ. Νίκας, ο Δήμος θέλει αυτή την έκταση για να τη φροντίζει, δεδομένου ότι βρίσκεται σε μια σημαντική περιοχή, και όταν αποφασίσουν τα δικαστήρια ποιος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της τότε ο Δήμος θα αποχωρήσει.
Τέλος ο δήμαρχος σημείωσε ότι ο Δήμος ζήτησε την παραχώρηση ακινήτου του Δημοσίου και στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, για την κατασκευή ενός ακόμη παιδικού σταθμού.
Στ.Μ.