Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 16:34

"Τράμπα" στο Δήμο θέλει να κάνει το κτήριο Αλειφέρη το υπουργείο Εσωτερικών

"Τράμπα" στο Δήμο θέλει να κάνει το κτήριο Αλειφέρη το υπουργείο Εσωτερικών

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Στα αζήτητα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει μείνει το διατηρητέο κτήριο-ερείπιο του πεζόδρομου της Αριστομένους, Αλειφέρη. Γι’ αυτό και το υπουργείο Εσωτερικών πρότεινε στο Δήμο να το αγοράσει εκείνος. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή αντιπροτείνει ανταλλαγή με άλλο ακίνητο του Δήμου στην Αθήνα…

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, είχε συνεργασία χθες με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, Δημήτρη Κλουρά. Ο δήμαρχος, όπως σημείωσε, κάλεσε το Δημόσιο να μεριμνήσει ώστε το κτήριο Αλειφέρη να «ντυθεί» με μουσαμά που θα απεικονίζει το αρχιτεκτονικό του σχέδιο, όπως έκανε και ο Δήμος με το κτήριο Αχίλλειον. Αυτό πρέπει να γίνει, τόνισε ο κ. Νίκας, τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και αισθητικής. Ωστόσο η απάντηση του κ. Κλουρά ήταν εάν μπορεί ο Δήμος να αγοράσει το κτήριο, δεδομένου ότι, παρά την αναζήτηση, δεν έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος να το αποκτήσει.
Η ανταπάντηση του δημάρχου Καλαμάτας ήταν να γίνει ανταλλαγή και ειδικότερα να δοθεί στο Δημόσιο, για την παραχώρηση του κτηρίου Αλειφέρη στο Δήμο, ένα ίσης αξίας ακίνητο στην Αθήνα. Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι έμεινε με την εντύπωση πως η αντιπρότασή θα εξεταστεί με θετικό τρόπο. Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι ζήτησε από τον γενικό γραμματέα να παραχωρηθεί στο Δήμο, κατά χρήση, η έκταση των 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία-Κορδία, όπου βρίσκονται αθλητικές εγκαταστάσεις και μη αξιοποιημένοι χώροι. Ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι ο Δήμος αγωνίστηκε και κατάφερε η συγκεκριμένη έκταση να μείνει εκτός των εκτάσεων που έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και πως ο Δήμος τη θέλει ώστε να την αξιοποιήσει για αναψυχή.
Επίσης, ο δήμαρχος ζήτησε να παραχωρηθεί στο Δήμο, κατά χρήση και η έκταση στη μαρίνα, την οποία διεκδικούν στα δικαστήρια το Ελληνικό Δημόσιο και ιδιώτης. Όπως τόνισε ο κ. Νίκας, ο Δήμος θέλει αυτή την έκταση για να τη φροντίζει, δεδομένου ότι βρίσκεται σε μια σημαντική περιοχή, και όταν αποφασίσουν τα δικαστήρια ποιος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της τότε ο Δήμος θα αποχωρήσει.
Τέλος ο δήμαρχος σημείωσε ότι ο Δήμος ζήτησε την παραχώρηση ακινήτου του Δημοσίου και στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, για την κατασκευή ενός ακόμη παιδικού σταθμού.
Στ.Μ.