Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 17:34

Βράβευση του Παναγιώτη Παπαντωνίου σε παγκόσμιο συνέδριο στο Λονδίνο

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΑΡΙ 
Σημαντική διάκριση είχε ο Καλαματιανός πολιτικός μηχανικός, συγκοινωνιολόγος Παναγιώτης Παπαντωνίου, σε παγκόσμιο συνέδριο που παραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, όπου παρουσίασε και μια μελέτη που θα πρέπει να τύχει του ενδιαφέροντος του Δήμου,  για τη δημιουργία πολυλειτουργικού πάρκου στον Άρι ποταμό…

Ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, ο οποίος είχε προταθεί και για υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας στις τελευταίες εκλογές, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, βραβεύτηκε στο παγκόσμιο συνέδριο ως ο επιστήμονας που έκανε την καλύτερη παρουσίαση της εργασίας του.
Το συνέδριο είχε τίτλο «Transport and Health» και πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου στο Λονδίνο. Ήταν υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου UCL και του Αγγλικού Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Ο Παναγιώτης Παπαντωνίου παρουσίασε τέσσερις εργασίες, που έγιναν δεκτές έπειτα από κρίση και δημοσιεύτηκαν στα επίσημα πρακτικά του συνεδρίου.
Η μελέτη του για το πολυλειτουργικό πάρκο στον Άρι αφορά μια περιοχή αναξιοποίηση και έχει σκοπό την ανάδειξή της στους κατοίκους της περιοχής της Καλαμάτας και στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη. Στο πλαίσιο της μελέτης, παρουσιάστηκαν φωτορεαλιστικές αναπαραστάσεις, διαγράμματα και κατόψεις της περιοχής. Η μελέτη, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Παπαντωνίου, «περιγράφει πως ένα τέτοιο μοντέλο πάρκου μπορεί να αποτελέσει μέρος της περιοχής της Καλαμάτας ενώ ταυτόχρονα να συμπεριφέρεται ως μια αυτόνομη περιοχή. Το πάρκο αυτό στοχεύουμε να αποτελέσει ένα νέο μοντέλο οργάνωσης ζωής, με την ελπίδα να βοηθήσει τους κατοίκους να κατανοήσουν τη σημασία της περιβαλλοντικής μέριμνας και να γίνουν πιο ευαίσθητοι σε ότι αφορά το φυσικό τοπίο».