Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 19:40

Σε συγκέντρωση καλεί την Κυριακή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ "ενάντια στο εξευτελιστικό μνημόνιο"

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
«Όχι στο εξευτελιστικό μνημόνιο και το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 8.00 το βράδυ της Κυριακής, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. «Για να υπερασπιστούμε το όχι του λαού!», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ…

Σε σχετική ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζεται: «Η συμφωνία που έφερε σαν πρόταση η κυβέρνηση στην Βουλή αποτελεί μία πλήρη, εξευτελιστική παράδοση στις απαιτήσεις των δανειστών. Ένα νέο βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό νέο μνημόνιο. Σκληρά αντιασφαλιστικά μέτρα, φορολεηλασία χωρίς τέλος, διατήρηση και επέκταση της φτώχιας για την εργατική τάξη, συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων και των αγροτών, μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών και δικτύων.
Οι υποσχέσεις για «άνοιγμα της συζήτησης για ελάφρυνση του χρέους» και το «επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ» αφενός δεν αποτελούν παρά το αναγκαίο φύλο συκής για το πέρασμα του νέου μνημονίου. Για την εργατική τάξη και το λαό σημαίνει φτώχια, μισθούς πείνας, εργοδοτική τρομοκρατία, κοινωνική καταστροφή.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Υπεξαιρεί το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού, μετατρέποντάς το σε μια συμφωνία ίδια αν όχι ακόμα χειρότερη από αυτή που καταψηφίστηκε πανηγυρικά. Κανένα επιχείρημα καμιά δικαιολογία ότι ο κόσμος «δεν ήθελε την ρήξη» δεν ευσταθεί. Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ με τις τράπεζες  κλειστές και το παγκόσμιο σύστημα να έχει πέσει πάνω του ότι το ΟΧΙ σημαίνει ρήξη και grexit. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να φορτώνει στον λαό τις επιλογές της.
Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο μνημόνιo! Μετά το σαρωτικό ΟΧΙ, όλες οι δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος και οι μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς μπορούν και πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους για να μην ψηφιστεί η συμφωνία και σε κάθε περίπτωση να μην εφαρμοστεί. Η ώρα της ευθύνης έφτασε. Κάθε άμεση ή έμμεση στήριξη ή ανοχή στην συμφωνία, ρίχνει νερό στον μύλο του μαύρου μετώπου κεφαλαίου ΕΕ-ΔΝΤ. Οι τρομοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα εισπράξουν ένα νέο πιο βαθύ, πιο ταξικό, πιο συνειδητό ΟΧΙ της ρήξης, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό!
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία  ψήφισαν ΟΧΙ για να διώξουν οριστικά και αμετάκλητα το «μαύρο μέτωπο» από τη ζωή τους. Όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη θέληση του λαού πολύ σύντομα θα θερίσουν θύελλες.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»