Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 19:09

Αντίδραση Μάκαρη για την επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης και εξηγήσεις Δημόπουλου

Αντίδραση Μάκαρη για την επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης και εξηγήσεις Δημόπουλου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Η πρόταση της δημοτικής αρχής για την επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης συναντάει τις αντιδράσεις της μείζονος μειοψηφίας, που τονίζει ότι δεν έγινε διαβούλευση ούτε υπάρχει επικαιροποιημένη σχετική μελέτη. Ωστόσο ο εντεταλμένος για το κυκλοφοριακό δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Δημόπουλος, σε…

…σημερινές του δηλώσεις τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν έχει λάβει ακόμη κάποια απόφαση αλλά παρουσίασε προτάσεις για συζήτηση και προβληματισμό.
Σε ό,τι αφορά την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, με επικεφαλής των Μανώλη Μάκαρη, σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής: «Η δημοτική αρχή Καλαμάτας συνεπής στην τακτική των αιφνιδιασμών ανακοίνωσε  την απόφασή της να επεκτείνει την ελεγχόμενη στάθμευση και σε άλλες οδούς της Καλαμάτας.  Διαφωνούμε με  την συγκεκριμένη άποψη για τους ακόλουθους λόγους:
1.Η επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης αποφασίστηκε  χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή μελέτη. Όλα λοιπόν γίνονται «στο πόδι» και κατά το εκάστοτε «δοκούν» της δημοτικής αρχής. Η δε κατ’ επίφαση  διαβούλευση  αποτελεί το όχημα για την εύκολη επιβολή προειλημμένων αποφάσεων.
2. Σε κάθε περίπτωση - πολύ περισσότερο όμως στη σημερινή  δύσκολη οικονομικά συγκυρία - η δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική πριν προσθέσει νέα βάρη στην πλάτη των δημοτών. Ήδη όπως γνωρίζουμε αρκετές από τις υπηρεσίες του Δήμου χρυσοπληρώνονται από τους πολίτες (πχ ύδρευση με την πανάκριβη τιμολόγηση του νερού).
3.Η δημοτική αρχή οφείλει να σέβεται την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και να μην προκαταβάλλει τις απόψεις της. Εκτός αν θεωρεί ότι εφόσον έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι εκ των προτέρων ειλημμένη η σύμφωνη γνώμη της. Κάτι τέτοιο όμως ακυρώνει την ίδια την Επιτροπή καθώς και τη  συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων στην επεξεργασία και τη λήψη αποφάσεων.
Για  όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τη δημοτική αρχή να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, να προβεί σε ειλικρινή διάλογο και να επανεξετάσει την σκοπιμότητα μιας τέτοιας απόφασης έχοντας πάντα ως γνώμονα το συμφέρον των δημοτών».
Ο δε δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Δημήτρης Δημόπουλος, στις δηλώσεις του στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόταση για επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, τονίζοντας ότι αυτό το μέτρο θα εξυπηρετήσει τους καταναλωτές, θα υποστηρίξει τη λειτουργία της Κεντρικής και της Λαϊκής Αγοράς και επιπλέον θα φέρει έσοδα ώστε να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις της ΚΑΚ.
Στ.Μ.