Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 16:50

Εργαζόμενος του Δήμου Καλαμάτας μετατέθηκε επειδή έκανε απεργία!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ 
Το δήμαρχο Καλαμάτας αλλά ακόμη περισσότερο τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, για την εσωτερική μετάθεση του Ηλία Φωτόπουλου, λόγω της συμμετοχής του σε απεργία της ΑΔΕΔΥ, όπως τονίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο…

Ο Ηλίας Φωτόπουλος ήταν υπεύθυνος στα καύσιμα του Δήμου Καλαμάτας και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, επανειλημμένως είχε τονίσει ότι εμπιστεύεται απολύτως τον συγκεκριμένο υπάλληλο, «δεν μπορείς να του πάρεις ούτε σταγόνα πετρέλαιο», έλεγε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, με απόφαση του δημάρχου ο Ηλίας Φωτόπουλος μετατέθηκε σε άλλο τομέα, ενώ το Σωματείο, όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, αρνήθηκε να παρέμβει για την υπόθεση αυτή, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον υπάλληλο που δεν είχε καλή σχέση με τον προϊστάμενό του.
Η καταγγελία έχει ως εξής: «Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό του Ηλία Φωτόπουλου, εργαζόμενου στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, που μετατίθεται σε άλλη υπηρεσία με εντολή Δημάρχου, λόγω της απεργιακής του δράσης κατά την διάρκεια της απεργίας που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ στις 15 Ιουλίου 2015.
Κατά την διάρκεια της απεργίας, λόγω της απεργιακής δράσης που ανέπτυξε στο χώρο δουλειάς του, δέχτηκε απειλές από προϊσταμένους της υπηρεσίας. Αμέσως η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ έκανε παρέμβαση να σταματήσει κάθε δίωξη του απεργού. Την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε σε άδεια και κατόπιν με εντολή του Δημάρχου κ. Νίκα σε μετάθεση.
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ) που κατά την συνεδρίαση στις 23 Ιούλη, όχι μόνο δεν στήριξε το δίκαιο αίτημα να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη και να ανακληθεί η μετάθεση, αλλά ευθαρσώς κάλυψε και προώθησε (όπως πάντα κάνει), τις επιλογές του Δημάρχου, δηλώνοντας ότι «δεν είναι θέμα συνδικαλιστικό αλλά λόγω προσωπικών σχέσεων και «προηγουμένων» που είχε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος με άλλους στο χώρο εργασίας».
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ  ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ
-Γιατί η μετάθεση έγινε αμέσως μετά την απεργία και την απεργιακή δράση του Ηλία Φωτόπουλου;
-Γιατί στην απεργία η πλειοψηφία του συγκεκριμένου ΔΣ δεν έκανε τίποτα απολύτως για να έχει επιτυχία;
-Από πότε, το που θα δουλεύει ο κάθε εργαζόμενος καθορίζεται από το αν έχει ή όχι καλές σχέσεις με προϊσταμένους, διευθυντές και Δημάρχους;
-Γιατί το ΔΣ στηρίζει τέτοιες αυθαιρεσίες;
Απαιτούμε: Να ανακληθεί τώρα η μετάθεση του Ηλία Φωτόπουλου. Να σταματήσει τώρα η αυθαίρετη και συνδικαλιστική δίωξή του.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι και να μην υποταχθούν. Να οργανώσουν την απάντησή τους απέναντι στην λαίλαπα του 3ου μνημονίου που έρχεται και θα προστεθεί στα αποκαΐδια των αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων δύο μνημονίων της τελευταίας πενταετίας.
Απέναντι σε αυτό τον αγώνα θα βρουν αντιμέτωπους όλους όσους στηρίζουν αυτή την πολιτική ανεξαρτήτως χρώματος (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΧΑ), δημάρχους, αστικό κράτος, παλιό και νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό όπως η πλειοψηφία του εν λόγω ΔΣ.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ορθώσουν ανάστημα σε κάθε χώρο δουλειάς.
Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, νέο ή παλιό, σε κάθε έναν και κάθε μία που κατανοεί ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο και θέλει να αντισταθεί, να γυρίσει την πλάτη στις συνδικαλιστικές παρατάξεις της αναξιοπιστίας και του εκφυλισμού. Να δράσουμε μαζί με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, παλιών και νέων. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και συζήτησης για την ανάγκη να μετατρέψουμε το συνδικαλιστικό κίνημα σε πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων τους και προοπτικής, για να βγούμε στο ξέφωτο χωρίς μνημόνια και αφεντικά. Να συζητήσουμε πως θα απαλλάξουμε τα σωματεία και τους συλλόγους των εργαζομένων από τα τσιράκια των εργοδοτών και τους εγκαθέτους των κυβερνήσεων.
Όλοι και όλες μαζί, ανεξάρτητα τι ψήφιζε ο καθένας, σε όποιο θεό και να πιστεύουμε, ό,τι χρώμα και εθνικότητα και αν έχουμε, να ξεκινήσουμε αυτόν τον αγώνα. Το ΠΑΜΕ θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα».