Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 17:10

Παράδεισος η Καλαμάτα για προπονήσεις στην ελεύθερη κατάδυση λένε παγκόσμιοι πρωταθλητές

Μόργκαν Μπουρκίς, Σταύρος Καστρινάκης, Γκιγιόν Νερί, Γιώργος Χακκάς, Χάρης Βγενής Μόργκαν Μπουρκίς, Σταύρος Καστρινάκης, Γκιγιόν Νερί, Γιώργος Χακκάς, Χάρης Βγενής

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

"SPECIAL PLACE" 
Παγκόσμιοι πρωταθλητές στις ελεύθερες καταδύσεις έκαναν τις προπονήσεις τους για δύο εβδομάδες περίπου στην Καλαμάτα και σήμερα που αναχώρησαν για την πατρίδα τους έδωσαν συνέντευξη Τύπου, όπου υπογράμμισαν ότι η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι ο ιδανικός τόπος για την προετοιμασία τους αλλά και τις διακοπές τους…

Οι Γάλλοι Μόργκαν Μπουρκίς και Γκιγιόν Νερί προετοιμάστηκαν στην Καλαμάτα και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι στο Δημαρχείο μίλησαν για την πόλη με τα καλύτερα λόγια. Μαζί τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, που ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται μια μελέτη για τη δημιουργία υποδομών που να υποστηρίζουν τον καταδυτικό αθλητισμό και τουρισμό, ώστε η Καλαμάτα να αναδειχθεί σε παγκόσμιο προορισμό των καταδυτών.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο Σταύρος Καστρινάκης, επίσης πρωταθλητής στις καταδύσεις και διοργανωτής μεγάλων καταδυτικών διοργανώσεων, ο οποίος σημείωσε ότι τα πέντε τελευταία χρόνια η Καλαμάτα φιλοξενεί με πανθομολογούμενη επιτυχία διεθνή κύπελα και πρωταθλήματα ελεύθερης κατάδυσης, ενώ φέτος έχει ήδη γίνει στο Μεσσηνιακό Κόλπο το Μεσογειακό Κύπελο Ελεύθερης Κατάδυσης, καθώς επίσης στα τέλη Αυγούστου θα γίνει το Πανευρωπαϊκό Κύπελο και ακολούθως το Ελληνικό Κύπελλο.
«Special place» χαρακτήρισε την Καλαμάτα για την ελεύθερη κατάδυση ο Γκιγιόν Νερί, τονίζοντας ότι τις πρωινές ώρες ο Μεσσηνιακός Κόλπος έχει πολύ ήρεμη θάλασσα, χωρίς αέρα, με πεντακάθαρα νερά. Πρόσθεσε ότι πέρασε στην Καλαμάτα δύο εξαιρετικές εβδομάδες, μαζί με την οικογένειά του, συνδυάζοντας την προετοιμασία με τις διακοπές. Ο Γκιγιόν Νερί προετοιμάστηκε στην Καλαμάτα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης που θα γίνει το Σεπτέμβρη στην Κύπρο, ενώ σήμερα έφτασε σε βάθος 123 μέτρων με μονοπέδιλο, μόλις πέντε μέτρα πριν το παγκόσμιο ρεκόρ!
Για το Παγκόσμιο της Κύπρου ετοιμάστηκε στην Καλαμάτα και ο Μόργκαν Μπουρκίς από τη Μασσαλία, την οποία τόνισε ότι την ίδρυσαν Έλληνες μετανάστες. Όπως υπογράμμισε, η Καλαμάτα είναι μια πόλη μεγάλης σημασίας για εκείνον, διότι στο παρελθόν πέτυχε εδώ μεγάλη παγκόσμια διάκριση, ενώ πρόσθεσε επίσης ότι στο Μεσσηνιακό Κόλπο επικρατούν οι πιο εξαιρετικές συνθήκες για την ελεύθερη κατάδυση.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο Γιώργος Σακκάς, που κατάγεται από την Καλαμάτα και είναι επίσης πρωταθλητής αλλά και προπονητής στην ελεύθερη κατάδυση. Και ο ίδιος αναφέρθηκε στις θαυμάσιες συνθήκες που επικρατούν στο Μεσσηνιακό Κόλπο για το άθλημά του, ενώ υπογράμμισε και τη συμβολή του Σταύρου Καστρινάκη για την πραγματοποίηση εξαιρετικά επιτυχημένων διεθνών διοργανώσεων ελεύθερης κατάδυσης στην πόλη.
Στ.Μ.