Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 16:43

Ο συντονιστής του Γερμανο-Ελληνικού φόρουμ Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Π. Νίκα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ο δήμαρχος της Γερμανικής περιοχής Steinach im Kinzigtal, Frank Edelmann, που κάνει διακοπές στη Μεσσηνία καθώς η σύζυγός του έχει Καλαματιανή καταγωγή, επισκέφθηκε σήμερα το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Ο Γερμανός είναι και επικεφαλής του Γερμανο-Ελληνικού φόρουμ Τοπικής Αυτοδιοίκησης…

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας, ο Γερμανός δήμαρχος ορίστηκε από τον Fuchtel επικεφαλής του φόρουμ τον περασμένο Ιούνιο. Ο δήμαρχος «καλωσόρισε τον F. Edelmann και τον διαβεβαίωσε για τα αισθήματα φιλίας που τρέφει ο ελληνικός λαός και οι Καλαματιανοί για το γερμανικό λαό. Τάχθηκε, δε, υπέρ της συνεργασίας, στη βάση της ισοτιμίας, της δικαιοσύνης και της εθνικής υπερηφάνειας, ενώ σημείωσε πως γνωρίζει το σεβασμό που τρέφουν οι Γερμανοί για τον ελληνικό κλασικό πολιτισμό.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει δρομολογηθεί μεταξύ Καλαμάτας και του συμβουλίου περιοχής του Schwäbisch Hall, με επικεφαλής τον κ. Bauer. Τόνισε, ακόμη, πως είναι ευπρόσδεκτη ανάλογη συνεργασία με άλλες περιοχές, όπως η πόλη όπου είναι Δήμαρχος ο κ. Edelmann (βρίσκεται στο Μέλανα Δρυμό), στο πεδίο των καλών πρακτικών σε διάφορους τομείς.
Πληροφόρησε, ακόμη, το Γερμανό ομόλογό του πως η Καλαμάτα έχει θέσει υποψηφιότητα για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης κατά το έτος 2021 και ζήτησε συνεργασία στον τομέα αυτό. Επίσης, γνωστοποίησε τη διοργάνωση τον προσεχή Οκτώβριο του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών Καλαμάτας, με σύμπραξη του Δήμου με τον πολιτιστικό οργανισμό Interkultur, ο οποίος εδρεύει κοντά στη Φρανκφούρτη».