Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 19:10

Αλλαγές στον Καλλικράτη με περισσότερους Δήμους προανήγγειλε ο Βούτσης

Μιχάλης Αντωνόπουλος, Σταμάτης Μπεχράκης, Θόδωρος Μπρεδήμας, Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Φαββατάς Μιχάλης Αντωνόπουλος, Σταμάτης Μπεχράκης, Θόδωρος Μπρεδήμας, Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Φαββατάς

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ 
Αν και η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει την άμεση προσφυγή στις κάλπες, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε σήμερα από την Καλαμάτα την αλλαγή του Καλλικράτη, με τη δημιουργία 30-40 περισσότερων Δήμων, ιδιαίτερα σε νησιά και παραμεθόριες περιοχές…

Για τις αλλαγές στον Καλλικράτη μίλησε ο Νίκος Βούτσης κατά τη σύντομη συνομιλία του με τους συμβούλους των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Σταμάτη Μπεχράκη και τον Δημήτρη Φαββατά από τον «Ανοιχτό Δήμο», τον Θόδωρο Μπρεδήμα από την «Αλλαγή» και τον Μιχάλη Αντωνόπουλο από την «Ανεξάρτητη Συμμαχία Δημοτών».
Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας έτυχε να είναι στο Δημαρχείο κατά την επίσκεψη του υπουργού, επειδή την ίδια ώρα επρόκειτο να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
Πάντως ο υπουργός κ. Βούτσης τόνισε ότι οι αλλαγές στον Καλλικράτη θα αφορούν κυρίως το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ των Δήμων και των Περιφερειών, καθώς ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν επικαλύψεις και άλλα προβλήματα ανάμεσα στους δύο αυτοδιοικητικούς βαθμούς.
Ερωτηθείς ο υπουργός από την Kalamata Journal για το εάν θα επανέλθει η θητεία των αυτοδιοικητικών οργάνων στα τέσσερα χρόνια από τα πέντε, απάντησε ότι και αυτό το θέμα θα εξεταστεί και η απόφαση θα ληφθεί με διαβούλευση.
Κατά τα άλλα, θετικές εντυπώσεις προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός κ. Βούτσης έφτασε στο Δημαρχείο μόνος του, οδηγώντας ο ίδιος το αυτοκίνητό του, χωρίς φρουρά ή άλλη συνοδεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ίδια τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζαν τίποτα για την επίσκεψή του στο Δημαρχείο.
Στ.Μ.