Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 14:28

Η Αλαγονία με τη φιλοξενία της και την πατάτα της…

Η Αλαγονία με τη φιλοξενία της και την πατάτα της…

ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ 
Η εικόνα με τους άντρες πάνω από τα τεράστια ταψιά όπου τηγανίζονται οι πατάτες με φωτιά από ξύλα που καίει στο χώμα, με τις γυναίκες που ετοιμάζουν τις μερίδες φαγητού, με τα παιδιά που συμμετέχουν στον αγώνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, τα λέει όλα για το πόσο φιλόξενοι είναι οι κάτοικοι της Αλαγονίας. Οι Αλαγόνιοι και σε αυτή τη Γιορτή Πατάτας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες του ζηλευτού χωριού τους…

Η φετινή Γιορτή Πατάτας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, μπορεί να μην είχε τον κόσμο προηγούμενων χρόνων, ωστόσο αυτό για τους επισκέπτες μπορεί να ήταν και καλύτερο, αφού διασκέδασαν πιο άνετα.
Πάντως η πλατεία γέμισε κόσμο, παιδιά έπαιζαν σε διάφορα σημεία, επισκέπτες και ντόπιοι χόρεψαν ασταμάτητα, τα μαγαζιά του χωριού δούλεψαν καλά, ο κόσμος απόλαυσε τη θαυμάσια πατάτα που βγάζει η ευρύτερη περιοχή, ενώ και εκείνοι που θέλησαν να κάνουν τον περίπατό τους στο χωριό είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια καλή αίσθηση της νυχτερινής Αλαγονίας, με τη δροσιά της, τους κήπους της, τα μονοπάτια της, τα παλιά και τα νεότερα σπίτια της.
Μπράβο στους διοργανωτές της Γιορτής και τους κατοίκους του χωριού και μακάρι, με την αγάπη και τις προσπάθειές τους, η Αλαγονία να γίνει σιγά σιγά τόσο όμορφη και ελκυστική όσο μπορεί να είναι.
Στ.Μ.

 

Ο Παναγιώτης Μαυρίκης στο τηγάνισμα της Αλαγονιακής πατάτας

 

 

Ο Σαράντος Κουτουμάνος, παλιός πρόεδρος του Συνεταιρισμού της Αλαγονίας, η δημοτική σύμβουλος Καλαμάτας Χριστίνα Καντζιλιέρη και ο γραμματέας Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος

 

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής μειοψηφίας στο Δ.Σ. Καλαμάτας με τον Γιώργο Τσούκλερη και τη σύζυγό του